Cezar Rapotan deţine Arabesque, una dintre puţinele companii româneşti care s-au extins pe pieţe ca Republica Moldova, Serbia, Bulgaria şi Ucraina
De formaţie inginer mecanic, Cezar Rapotan şi-a început afacerile în Galaţi, cu un mic depozit de materiale de construcţii, după terminarea facultăţii în 1992.
Voia de fapt să construiască o hală mică pentru o activitate productivă când a constatat că era o lipsă acută de materiale de construcţii. El povestea anterior că a avut ideea de a face reclamă depozitului, amplasat într-o zonă cu mult trafic, dar la două străzi de bulevard, cu o reclamă imensă, cu laturi de 3 şi 5 m. Rapotan a deschis în '98-'99 primele filiale în ţară, în magazine închiriate, cu finanţare din surse proprii şi cu creditele obţinute foarte greu în acea perioadă de la bănci. Compania, specializată pe distribuţia de materiale de construcţii şi finisaje către companii, s-a dez¬voltat puternic pe vremea creşterii economice, crescând de la 60 mil. euro în 2002 la 450 mil. euro în 2007. De altfel, Arabesque este şi una dintre puţinele companii româneşti care s-au extins peste hotare, pe pieţe ca Republica Moldova, Serbia, Bulgaria şi Ucraina. Reprezentanţii Arabesque au declarat anterior că în 2010 firma a realizat venituri totale de 415 milioane de euro; conform ZF circa 60 mil. euro reprezintă încasările companiei de pe pieţele externe, în special din Ucraina, unde compania deţine mai multe centre de distribuţie. În 2009 compania Arabesque avea 22 de filiale în Moldova, Ucraina, Serbia şi Bulgaria, în care lucrau 1.500 de oameni, în timp ce cifra de afaceri s-a ridicat la 80 mil. euro.
Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro