Opt centre de transfuzie sanguină, renovate de Fundaţia Vodafone România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 30 iulie 2015 121 afişări

Fundaţia Vodafone România a investit peste 348.000 de euro în renovarea şi crearea unui mediu propice actului medical în opt centre de transfuzie sanguină din România, care deservesc o treime din totalul donatorilor din ţară.

Opt centre de transfuzie sanguină, renovate de Fundaţia Vodafone România

Fundaţia a renovat, prin intermediul proiectului “O şansă pentru viaţă”, o suprafaţă totală de peste 15.000 de metri pătraţi, în centrele de transfuzii sanguine din Bucureşti, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu. Anual, mai mult de 127.000 de donatori vor beneficia de noile condiţii din cele opt centre renovate.

„De la startul programului O şansă pentru viaţă, am organizat sute de sesiuni de donare de sânge adresate publicului larg, în sediile companiilor şi instituţiilor. Am observat astfel, pe parcurs, o nevoie reală de a crea un mediu propice actului medical în centrele de transfuzii care primesc cei mai mulţi donatori, în fiecare an, şi am decis să oferim, atât donatorilor, cât şi cadrelor medicale, condiţii pe măsura importanţei acţiunilor lor şi să le stăm alături în efortul de a salva vieţi omeneşti”, declară Angela Galeta, director, Fundaţia Vodafone România.

In cadrul proiectului de renovare, pe langa reabilitarea spatiilor, au fost achizitionate si 30 de scaune de recoltare, un aparat de aer conditionat pentru laboratorul sanguin, patru centrifuge, doua hemomixere, sase frigidere si congelatoare pentru stocarea sangelui. Patru din cele opt centre au fost dotate cu mobilier nou.

“Sangele este lichidul vital utilizat zilnic in procesul medical, care nu poate fi sintetizat in laborator si care nu poate fi stocat mai mult de 32 de zile. In sapte ani am convins mii de oameni sa doneze in centrele de transfuzii pentru a asigura nevoia de sange din spitalele romanesti”, afirmă Anca Ştefan, presedinte, Asociaţia React.

In cei sapte ani de la startul programului “O sansa pentru viata”, Fundatia Vodafone Romania a contribuit la salvarea a peste 200.000 de vieti omenesti.

Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania deruleaza inca din 2008 cel mai amplu program national de donare de sange din Romania – „O sansa pentru viata”. Programul cuprinde trei componente: campanii media de informare si constientizare cu privire la importanta donarii de sange; campanii mobile de donare de sange si proiecte de renovare si dotare a unitatilor de transfuzii din tara. Valoarea totala a investitiei in acest program, de la lansarea sa si pana in prezent, este de peste 638.000 de euro.

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala care participa la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara. Asociaţia are 14 premii de excelenta nationale si internationale.  In cei noua ani de la infiintare, asociatia a contribuit la schimbarea vietii unui numar de aproximativ 100.000 de români si a contribuit la salvarea a peste 250.000 de vieti omenesti. React are filiale in cinci orase din tara, o echipa de 70 de angajati si peste 200 de voluntari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fundatie,
renovare,
vodafone,
donatori,
medici,
sange,
React
/media-marketing/opt-centre-de-transfuzie-sanguina-renovate-de-fundatia-vodafone-romania-14658392
14658392
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.