Povestea femeii ce a renunţat la cariera de medic oncolog pediatru pentru a prelua afacerea familiei. Ea este moştenitoarea celei mai vechi familii producătoare de cafea din lume
Se descrie în trei cuvinte ca fiind „pozitivă, autentică şi neîmblânzită (wild – trad.)”. Este reprezentanta celei de-a cincea generaţii a familiei Meinl, cea care a foAndat, dezvoltat şi deţine în continuare producătorul de ceai şi cafea Julius Meinl. De formaţie, este medic oncolog pediatru. De vocaţie, este iubitoare de cafea. Iar între cele două, este femeie de afaceri şi călător pasionat. Este Christina Meinl.
M-am alăturat businessului de familie mai târziu. Iniţial, am vrut să merg pe calea mea, aşa că am absolvit Facultatea de Medicină. Sunt medic oncolog pediatru.” A şi profesat. Ba chiar un an l-a petrecut în Africa, unde a practicat medicina într-un spital local. Totuşi, la un moment dat, acum aproape 15 ani, a decis să facă schimbarea de macaz şi să se orienteze către cafea. „Suntem cea mai veche familie producătoare de cafea din lume.
M-am alăturat pentru că nu am vrut să ratez această experienţă.” Afirmă că există similitudini între medicină şi business – cum ar fi că în ambele cazuri trebuie să analizezi situaţii şi cifre şi să iei decizii. Sunt însă şi diferenţe. Cum ar fi viteza cu care se mişcă lucrurile. În medicină, trebuie să ai capacitatea să decizi imediat, fiind, uneori, o demilitare foarte fină între viaţă şi moarte.
O altă lume
Astăzi, atâţia ani mai târziu, iubeşte parcă şi mai mult cafeaua. De altfel, acum ceva vreme a descoperit cafeaua de specialitate şi a intrat în această lume care a prins-o în „mrejele” ei. „E o lume care mă fascinează. Întreaga piaţă a cafelei de specialitate e de fapt o mare comunitate. Nu are graniţe.” Toată lumea caută acelaşi lucru – cea mai bună cafea. Şi asta din pasiune pură. „Sunt oameni care vin din varii domenii şi care, odată iniţiaţi, rămân aici.”
E ca o mare familie. Aceeaşi efervescenţă poate fi remarcată şi în România, în oraşele mari, unde segmentul cafenelelor de specialitate este cel mai viu, cu zeci sau chiar sute (asta în Bucureşti) de unităţi în fiecare urbe. Iar în spatele acestor afaceri, după cum spune şi Christina Meinl, se află oameni veniţi din multe alte domenii, dar pe care „microbul” i-a prins. „În Bucureşti există o comunitate extraordinară de cafenele de specialitate. Iar cafeaua e de foarte bună calitate.”
De altfel, ea şi a condus din poziţia de preşedinte Asociaţia Cafelei de Specialitate de la nivel mondial. Chiar şi după ce a părăsit poziţia, a rămas conectată la industrie. „Primul pas în domeniul cafelei a fost să mă alătur afacerii de familie, din dorinţa de a continua munca pe care au făcut-o predecesorii mei. Abia apoi am mers către cafeaua de specialitate, iar asta pentru că am vrut să înţeleg ce e în spatele ei. Am petrecut nenumărate ore uitându-mă la Campionatul Mondial de profil”, îşi aminteşte ea.
CITITI AICI MATERIALUL INTEGRAL
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
-
Ce mai face George Soros la 94 de ani, „inamicul public" numărul 1 din România. Cine este Alexander Soros, urmașul lui, care a fost decorat de fostul președinte american Joe Biden în locul tatălui său. Scott Bessent, mâna dreaptă a lui Soros, alături de care a prăbușit lira sterlină, e acum ministru de Finanțe în SUA