1 martie la teatrele din Bucureşti: muzică, dans, poveşti de viaţă şi drame neînţelese

Autor: Dorina Călin Postat la 28 februarie 2015 70 afişări

De 1 martie, în cele mai multe zone ale ţării, fetele primesc mărţişoare, pe care le poartă toată luna, ca semn al sosirii primăverii, însă vremurile moderne ar putea transforma clasicul dar într-o invitaţie la teatru.

Cei care încă nu şi-au făcut planuri de 1 martie pot alege să petreacă prima zi de primăvară într-unul din teatrele bucureştene. Urmărirea spectacolelor jucate pe scenele teatrelor independente sau a poveştilor spuse în instituţiile teatrale cunoscute poate fi un mijloc plăcut de a petrece ziua de 1 martie. Oferta este cuprinzătoare, instituţiile teatrale având cel puţin un spectacol programat în această zi. Printre acestea se numără şi "Iubitafizica", "Lecţia de violoncel", "Declick", "Un pic prea intim" şi "Omul cel bun din Seciuan".

Vă prezentăm câteva dintre spectacolele care pot fi văzute de 1 martie, în Bucureşti:

În laboratorul de iubitafizică de la Teatrul Mignon

"Iubitafizica", un spectacol al companiei independente de teatru vizual cu păpuşi în mărime naturală şi supradimensionate Lightwave Theatre, va putea fi urmărit duminică, de la orele 19.30 şi de la 21.00, la Teatrul Mignon din Capitală.

Regia acestui spectacol este semnată de Cristina Andreea Ion, după cartea scrisă de Iulian Tănase, iar din distribuţie fac parte actorii Cristina Andreea Ion, Petru Stratulat, Adina Hotinceanu, Daniel Burcea/ George Sfîrăială.

Laboratorul de iubitafizică este locul prin care personajul principal îşi trece toate iubitele imaginare, analizându-le precum un om de ştiinţă, pentru ca mai târziu să fie lovit de propriile frici. Spectatorul este ghidat prin labirintul iubitafizic de vocea autorului Iulian Tănase şi de cei patru iubitafizicieni. Şapte păpuşi în mărime naturală compun un spectacol multimedia demn de "limitele" imaginative ale unei lumi interioare.

Iv cel Naiv ajunge la Godot Cafe-Teatru

Spectacolul "Ce ne spunem când nu ne vorbim", de Chirs Simion, din distribuţia căruia fac parte actorii Cristi Iacob, Ilinca Goia, Gabriela Iacob şi Vitalie Bichir, se va juca duminică, de la ora 15.00, la Godot Cafe-Teatru, urmând ca de la ora 18.00, să fie prezentat spectacolul caritabil "Ora de naivitate", de Iv Cel Naiv, cu Dana Voicu, Adriana Moca, Ana Maria Carablais, Teodora Calagiu Garofil, Anda Saltelechi şi Iosif Constantinescu (chitară).

Ziua de 1 martie se termină la Godot Cafe-Teatru cu avanpremiera spectacolului "MotherFucker with the Hat", de Stephen Adly Guirgis. Astfel, de la ora 21.00, Virgil Aioanei, Oana Popescu, Vlad Zamfirescu, Cătălina Jojo şi Paul Ipate arată publicului cum, după 26 de luni de puşcărie, Jackie, se întoarce acasă plin de cadouri la iubita lui Veronica, dar spre stupoarea sa găseşte uitată pe masă pălăria unui alt bărbat.

Tot duminică, de la ora 18.00, la Godot Sub Scenă, este prezentat spectacolul "Declick", în regia lui Alex Unguru, cu actorii Sabina Brânduşe şi Rareş Lucaci în distribuţie, ce spune povestea a doi tineri care în urma unei aventuri de o noapte ajung să formeze un cuplu.

"Lecţia de violoncel", la Teatrul Metropolis

Radu Beligan, cel mai longeviv artist al scenei româneşti, joacă în spectacolul "Lecţia de violoncel", scris de Mona Radu special pentru el şi pentru fiica lui, Lamia, şi regizat de Felix Alexa. De 1 martie, spectacolul va avea loc de la ora 16.00, la Teatrul Metropolis. Distribuţia spectacolului este completată de Marius Manole şi Tania Popa/ Rodica Ionescu.

După 20 de ani de căsnicie, Eva (Lamia Beligan) o fostă vedetă de film, trăieşte suspiciunea că soţul ei, politicianul George Popa (Radu Beligan), îi este infidel. Rănită profund în orgoliu, participă la un casting unde obţine un rol într-un film american, dar pentru interpretarea lui ea trebuie să înveţe să cânte la violoncel în doar trei luni. În felul acesta, îl cunoaşte pe tânărul profesor Radu Manoliu (Marius Manole), care este însurat cu Gabi (Tania Popa/ Rodica Ionescu), cu care are doi copii. Dacă la început profesorul de violoncel i se pare Evei dezagreabil, treptat se îndrăgosteşte de acesta şi fără scrupule îl seduce, negândindu-se la consecinţele care nu întârzie să apară.

Lumea femeilor, la Teatrul Naţional Bucureşti

De 1 martie, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), se va juca, printre altele, spectacolul "Cinci femei de tranziţie", în regia Rodicăi Popescu-Bitănescu, Cinci actriţe descoperă cu har, haz şi sensibilitate, tipologia feminină de ieri, de azi şi de mâine: femeia de tranziţie. Dialoguri simple şi adevărate, conflicte omeneşti, întrebări existenţiale şi destăinuri tulburătoare, ca între prietene, la o şuetă. Un evantai multicolor de stări şi sentimente, într-un party al revelaţiilor. Taine, frustrări, suferinţe se dezvăluie treptat, în timpul unei petreceri prilejuită de ziua de naştere a gazdei, la care un păhărel de pălincă "dezleagă" limbile şi îndeamnă la mărturisiri, unele triste, altele purtând o încărcătură de umor amar. Astfel, cei care vor să stea la o şuetă pot merge la spectacolul de la TNB, din Sala Atelier, duminică, de la ora 20.00.

"Un pic prea intim", la Teatrul Nottara

Teatrul Nottara îşi aşteaptă publicul, de 1 martie, cu două spectacole de succes. Astfel, de la ora 19.00, în sala "Horia Lovinescu", publicul va face cunoştinţă cu Tom Greene, eroul din "Un pic prea intim", care, deşi este un tip normal, are "trei probleme" foarte mari. Într-un puseu de performanţă erotică, dublat de o promiscuitate fără precedent (pentru el), Tom a reuşit să lase însărcinate trei femei, în decurs de o săptămână: iubita "oficială", vecina de alături - o femeie căsătorită, la 40 şi ceva de ani - şi studenta lui, de 18 ani. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Andi Vasluianu, Dan Bordeianu, Laura Vasiliu/ Cristina Florea, Catrinel Dumitrescu, Diana Roman şi Irina Velcescu. În continuare, de la ora 19.30, în sala "George Constantin", se va juca spectacolul "Matrimoniale", de Lia Bugnar, cu Ada Navrot, Crenguţa Hariton, Lucian Ghimişi şi Mihai Marinescu.

Spiritul de familie se simte la Teatrul de Comedie, iar "Omul cel bun din Seciuan" se cunoaşte la Teatrul Bulandra

Spectacolul "Spiritul de familie", de Eric Assous, în regia lui Radu Beligan, cu Marius Florea Vizante, Lamia Beligan, Marius Drogeanu, Dorina Chiriac, Sandu Pop, Delia Seceleanu şi Mirela Zeţa în distribuţie, va avea loc duminică, de la ora 19.00, în sala "Radu Beligan" a Teatrului de Comedie.

De asemenea, la Teatrul Bulandra din Bucureşti, va fi prezentat spectacoul "Omul cel bun din Seciuan", duminică, de la ora 19.00, în sala "Toma Caragiu". "Omul cel bun din Seciuan" este un spectacol de Andrei Şerban, din distribuţia căruia fac parte actorii Cătălin Babliuc, Adela Bengescu, Adrian Ciobanu, Manuela Ciucur, Ana Covalciuc, Alexandra Fasolă, Mirela Gorea, Vlad Ivanov, Rodica Mandache, Marcela Motoc, Daniela Nane, Silvana Negruţiu, Mihai Niţă, Simona Pop, Alexandru Potoceanu, Profira Serafim şi Ana Ularu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TEATRU,
1 MARTIE,
FOCUS
/actualitate/1-martie-la-teatrele-din-bucuresti-muzica-dans-povesti-de-viata-si-drame-neintelese-13911949
13911949
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.