A fost concediat de Steve Jobs, viza îi expira şi a rămas fără bani. Nu s-a dat bătut şi azi conduce o companie de peste 46 mil. dolari
„Cu aproape 20 de ani în urmă, în timpul primului boom tehnologic, m-am confruntat cu o situaţie dificilă. Steve Jobs m-a concediat de la Pixar, viza mea de imigrant urma să expire şi am rămas fără bani”, spune James Green, CEO Magnetic, care îşi prezintă povestea pe Fortune.com.
„Am avut norocul să cunosc câţiva băieţi australieni care începeau o afacere de anunţuri şi în care m-am implicat şi eu. Pentru a deveni membru fondator al afacerii, eram nevoit să investesc puţinii bani care mi-au mai rămas, să aduc trei clienţi şi să aduc 1 milion de dolari finanţări. Aşa că m-am pus pe treabă şi am ajuns să-mi înfiinţez prima companie.
Două decenii mai târziu conduc patru companii, pe lângă propria firmă, pentru care încă mai atrag bani. Iar când mă gândesc la ceea ce e important când vine vorba de potenţialii investitori, îmi vine în minte citatul lui John Green, din Paper Towns, „Ce lucru trist să crezi că o persoană este mai mult decât o persoană”.
Aşadar, la prima întâlnire cu un investitor trebuie să vă preocupaţi, mai ales, de următoarele două lucruri: evident, în primul rând, să-i faceţi entuziasmaţi de ideea dvs.! Apoi, pe măsură ce vă explicaţi ideea, asiguraţi-vă că punctele tari, cele mai importante atuuri ale acestui business, sunt puse pe masă la această primă întâlnire”.
Potrivit Forbesc, veniturile Magnetic în 2015 erau de 46 milioane de dolari.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro