Afaceri de la zero. Frizer în era modernă. Cât costă să îţi faci un business cu frizerii în prezent şi cum funcţionează acesta

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 14 iunie 2021 128 afişări

Un salon de hairstyling pentru bărbaţi a fost visul pe care Alexandru Mitroi şi Robert Dicu şi-au dorit să-l vadă realitate. Ceea ce s-a şi întâmplat, în 2018, când au hotărât amândoi să se arunce în „lumea plină de încercări a antreprenoriatului”. Împărtăşeau aceeaşi pasiune pentru domeniul hairstylingului, aşa că paşii au fost făcuţi natural.

Misiunea noastră a fost şi este aceea de a căuta soluţii pentru crearea lookului ideal, luând în considerare tendinţele modei, precum şi personalitatea fiecărui client”, spune Alexandru Mitroi, astăzi unicul acţionar al businessului Cutting Men’s Hair, din Bucureşti. Experienţa lui în domeniu a început în urmă cu peste nouă ani, iar de-a lungul timpului a descoperit în hairstyling şi o modalitate de a interacţiona cu tot felul de oameni, din domenii variate, de la fotbalişti şi actori, la medici, politicieni, aviatori sau directori de multinaţionale. „Faci cunoştinţă, practic, cu o întreagă lume”, spune Alexandru Mitroi despre meseria pe care şi-a ales-o. Cutting Men’s Hair i-a adus afaceri de 214.000 de lei (aproape 45.000 de euro) în 2020, un rezultat pe care speră să-l dubleze în următorii ani. Investiţiile în salonul amplasat pe Bulevardul Ferdinand din Bucureşti au depăşit 20.000 de euro, însă pandemia a pus frână anul trecut planurilor de dezvoltare, mai ales că, pentru o perioadă, activitatea a fost complet oprită. „Prefer totuşi să rămân optimist şi să merg pe ideea că ne vom redresa cât mai repede posibil.”

Patru stilişti lucrează la Cutting Men’s Hair Studio, toţi cu experienţă în domeniu, cu tehnici de lucru puse pe punct şi pasiune pentru foarfecele menite să schimbe lookuri. Şi chiar dacă pandemia a domolit puţin dezvoltarea, Alexandru Mitroi prevede un an remarcabil din punctul de vedere al investiţiilor. Recent, a adus în piaţă un brand nou de produse cosmetice pentru bărbaţi – Look Men, o extensie a salonului Cutting Men’s Hair Studio. Mai mult, pe lista de planuri se află şi deschiderea unei academii de tuns, destinată celor care vor să cunoască mai multe din secretele acestei profesii. Antreprenorul speră ca academia să-şi deschidă porţile până la finalul anului 2021.

„Avem servicii profesionale de frizerie, styling şi barber shop. Oferim tunsori clasice, moderne sau extravagante, în funcţie de preferinţe. Preţurile diferă în funcţie de serviciul solicitat. În linii mari, un tuns şi un spălat, cu o durată de maximum 60 de minute, costă 80 de lei. În acest pachet, oferim şi aranjarea bărbii.” Acum, că vaccinul pare să-şi spună cuvântul împotriva pandemiei, Alexandru Mitroi spune că vede nu doar o revenire a activităţii în salonul său, ci chiar o creştere. Pe care speră să o contorizeze şi de acum înainte.

Alexandru Mitroi, fondator Cutting Men’s Hair:„Prefer să rămân optimist şi să merg pe ideea că ne vom redresa cât mai repede posibil.”



 

Cinci idei de afaceri de la zero

Izvorul ideilor de business nu seacă niciodată, iar asta o demonstrează atât noile, cât şi vechile generaţii de antreprenori. Ziarul Financiar a pornit în căutare de idei proaspete de afaceri, într-un proiect susţinut de Banca Transilvania, menit să pună în lumină spiritul antreprenorial al României de astăzi. Găsiţi mai jos o selecţie de businessuri pornite de la zero şi mai multe proiecte similare pe platforma www.zf.ro/afaceri-de-la-zero.

Integrio Kids – centru educaţional (Cluj-Napoca)

Fondatori: familia Vâju

Investiţii: 150.000 de euro

Prezenţă: parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca


La Odăi – complex de căsuţe şi corturi (jud. Braşov)

Fondator: Bogdan Letca

Investiţii: 150.000 de euro

Cifră de afaceri estimată pentru 2021: 20.000 de euro

Prezenţă: jud. Braşov


D’ale gustului – atelier de dulceaţă (Cetea, jud. Alba)

Fondatori: Alin şi Tatiana Petric

Investiţie iniţială: 4.000-5.000 de euro

Cifră de afaceri în 2019: 25.000-30.000 de euro

Prezenţă: Sibiu, Bucureşti, online


Casa de sub munte – unitate de cazare (jud. Braşov)

Fondatoare: Ioana Marian Cristian

Investiţii: 100.000 de euro

Cifră de afaceri estimată pentru 2021: 50.000 de euro

Prezenţă: comuna Ucea, jud. Braşov


George’s Fisheries – pescărie (Bucureşti)

Fondator: George Găitan

Investiţie iniţială: 25.000 de euro

Cifră de afaceri estimată pentru primul an de funcţionare: 400.000 de euro

Prezenţă: zona Prelungirea Ghencea din Bucureşti


ZF şi Banca Transilvania au lansat PROIECTUL AFACERI DE LA ZERO, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

Intraţi pe platforma www.zf.ro/afaceri-de-la-zero şi descoperiţi universul de companii create de micii antreprenori.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.