100 Cele mai puternice femei din business. Georgiana Mocanu, Director executiv, Grande Gloria Production; director general Grande Dolceria; director general şi administrator Polipack Chem Production, Grande Gloria Group

Postat la 18 august 2024 87 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Georgiana Mocanu, Director executiv, Grande Gloria Production; director general Grande Dolceria; director general şi administrator Polipack Chem Production, Grande Gloria Group

Cifră de afaceri (2023): 43 mil. euro

Număr de angajaţi: 600


Biografie: În cadrul grupului de firme îşi desfăşoară activitatea 7 fabrici cu activităţi de producţie din domeniul alimentar şi nonalimentar: şerveţele umede, detergenţi, produse cosmetice, bureţi de vase, ambalaje din material plastic, produse de patiserie şi produse zaharoase. Peste 30% din cifra de afaceri este realizată din vânzarea către export, cifra fiind în creştere.


► Acum 20 de ani eram studentă la inginerie şi, deşi era vârsta multor necunoscute şi insecurităţi în ceea ce priveşte calea bună de urmat în carieră, ştiam sigur că domeniul tehnic este cel care mă caracterizează şi zgomotul utilajelor în mers mă va însoţi pe tot parcursul profesional. Am început să lucrez în domeniu încă din penultimul an de facultate şi am rămas în zona producţiei chiar dacă am schimbat specificul de la fabricarea berii la producţia detergenţilor şi a cosmeticelor, a produselor zaharoase şi de patiserie sau fabricarea ambalajelor din material plastic. Faptul că, fie lucrând în anumite sectoare de producţie, fie conducându-le, mi-a adus aceeaşi satisfacţie, provocare şi dorinţă de implicare îmi demonstrează că aici îmi este locul.

► Dacă ar fi să o iau de la capăt, acelaşi parcurs l-aş alege, ştiam că nu va fi uşor, dar cu muncă, implicare şi învăţare continuă se pot urca trepte. Nu am spus NU atunci când a apărut oportunitatea, nici atunci când provocările au fost mai mari decât ceea ce credeam că pot face. Pentru mine timpul a demonstrat că având atitudinea potrivită şi oamenii care sunt dispuşi să te înveţe şi să îţi ofere din energia lor poţi face mai mult decât ai crezut vreodată că eşti capabil. Aşadar realitatea prezentului a depăşit aşteptările trecutului.

► În acest moment, producţiile noastre depind într-o proporţie însemnată de calitatea şi cantitatea forţei de muncă, iar la cum stau lucrurile acum pe piaţa muncii în următorii ani vom continua investiţiile în automatizări şi facilităţi de producţie sustenabile pentru a umple golul forţei de muncă calificate care se adânceşte din ce în ce mai mult şi în sectorul nostru de activitate şi pe care la un moment dat nici lucrătorii străini nu îl vor mai putea acoperi. În ceea ce priveşte mediul de afaceri românesc, mă bucur să îi remarc evoluţia semnificativă, România devenind din ce în ce mai ofertantă pentru investitori strategici. În acelaşi timp foarte mulţi oameni de afaceri români s-au făcut remarcaţi prin afaceri de succes şi investiţii importante pentru economie, pentru unii succesul devenind internaţional. Cu siguranţă asta va continua şi în următorii 20 de ani, mai curajoşi şi mai intens. În următorii ani ţara noastră ar trebui să îşi reamintească în schimb, ceea ce înseamnă producţia, exportul produsului finit cu valoare adăugată şi să se axeze mai mult pe o politică de susţinere industrială în schimbul celei de consum.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.