Piata PC-urilor, 111 mil. euro in T3
Piata locala a computerelor personale, in care sunt incluse computerele de birou – desktop si notebook, dar si serverele, a crescut in trimestrul al treilea al acestui an cu aproape 50% fata de perioada similara din 2006, pana la peste 111 milioane de euro.
Cea mai mare crestere de la an la an, atat din punctul de vedere al numarului de unitati, cat si ca valoare a vanzarilor, au inregistrat-o notebook-urile – 92%, respectiv 74,4%, in timp ce, in cazul desktop-urilor, numarul unitatilor vandute a crescut in trimestrul al treilea cu 17,4%, iar veniturile din vanzari au urcat cu aproape 40 de procente, potrivit studiului IDC.
"Piata computerelor din Romania a continuat sa prospere si in al treilea trimestru al anului, urmand tendintele prevazute la inceputul lui 2007," a declarat Calin Mirea, Research Analyst IDC Romania. "Pe piata desktop, ansamblatorii locali raman lideri incontestabili, insa in vanzarile de notebook-uri suprematia o detin vendorii internationali, situatie care nu se va schimba prea curand", mai spune acesta.
Dupa numarul de unitati vandute, Flamingo se afla pe primul loc in top 5, cu o cota de piata de 9,7%, urmat la o diferenta de 0,7% de K-Tech Ultra Pro, potrivit IDC. Urmatoarele trei companii aflate in fruntea clasamentului sunt Hewlett-Packard, Acer si Dell.
Din punct de vedere valoric insa, piata computerelor este dominata de vanzatorii internationali, Flamingo Computers fiind singura companie romaneasca din top, situata pe locul al cincelea cu 7,3% din vanzari, dupa HP, Dell, Fujitsu Siemens si Acer.
"Per total, piata ramane fierbinte, in timp ce jucatorii se pregatesc pentru un ultim trimestru si mai bun", conchide Mirea.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană