Povestea antreprenoarei Oana Belu, care conduce cea mai mare afacere din domeniul său în SE Europei

Postat la 05 septembrie 2024 343 afişări

Povestea antreprenoarei Oana Belu, care conduce cea mai mare afacere din domeniul său în SE Europei

100 Cele mai puternice femei din business. Oana Belu, CEO, Ostrovit – Domeniile Ostrov

Cifră de afaceri (2022): cca 50 mil. lei

Număr de angajaţi*: 300

*variază în funcţie de sezonalitatea afacerii


BioGRAFIE: CEO al Ostrovit, Oana Belu spune că „nu am fost niciodată încorsetată de paradigma în care trebuie să ai neapărat o carieră. În activitatea mea de antreprenoare si apoi de manager, succesul a venit de la sine în urma muncii, a atenţiei la detaliu şi a perseverenţei. Cu siguranţă că matematica este materia care m-a construit analitic şi m-a ajutat în viaţă şi în afaceri”.


► Am terminat Liceul Vianu, am o structură axată pe disciplinele exacte, am îndrăgit matematica, am fost olimpică la această materie. Era o plăcere pentru mine să intru în zecile de culegeri de matematică şi să încerc să rezolv problemele considerate dificile. Apoi am plecat spre inginerie la facultate, nu spre matematica pe care o adoram. Şcoala m-a construit sănătos, m-a ajutat să am răbdare şi putere de analiză. 

► După cum cred că nimic nu este întâmplător, am avut în viaţă oportunităţi pe care le-am fructificat, afaceri pe care le-am crescut. Încă din 1994 am intrat în afaceri, studentă fiind în vremea respectivă. Ca mai toţi antreprenorii din generaţia noastră, am învăţat şi am crescut odată cu dezvoltarea economiei de piaţă din România. Împreună cu Ostrovit am preluat viile şi livezile pe care le-am replantat cu fonduri europene. Astfel am consolidat brandul de vinuri Domeniile Ostrov.

► În următorii 10 ani, ne propunem să consolidăm şi să extindem prezenţa brandului nostru, Domeniile Ostrov, dar şi a celorlalte din portofoliu, pe plan internaţional, dar şi naţional. Suntem în top 5 producători în industria noastră şi vrem să urcăm în ierarhie. Vom continua să investim în tehnologie şi calitatea produselor noastre, pregătindu-ne să aducem experienţa noastră pe pieţele globale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.