Povestea unei tinere care crede că studiul este cheia succesului şi că locul de muncă trebuie să ni se potrivească precum o mănuşă. Plecând de la această convingere, ea a înfinţat Academia Prietenoasă de IT

Postat la 23 septembrie 2024 121 afişări

Povestea unei tinere care crede că studiul este cheia succesului şi că locul de muncă trebuie să ni se potrivească precum o mănuşă. Plecând de la această convingere, ea a înfinţat Academia Prietenoasă de IT

100 Cele mai puternice femei din business. Iuliana Anton, Administrator, fondatoare, Wantsome

Cifră de afaceri (2023): 2.106.451 lei

Profit net: 234.795 lei

Număr de angajaţi: 17


Biografie: Iuliana Anton consideră că învăţatul este cheia succesului şi că locul de muncă pe care îl avem trebuie să ni se potrivească precum o mănuşă. A înfiinţat Wantsome, Academia Prietenoasă de IT, la Iaşi, în anul 2017.


► Viaţa m-a ghidat pe drumul lucrului cu oameni. În urmă cu aproape 20 de ani, intram în IT. Cu siguranţă, nu mi-am închipuit atunci destinaţia la care voi ajunge astăzi. Totuşi, cu riscul de a suna clişeic, mi-am dorit întotdeauna să schimb măcar o părticică din lume, într-un fel sau altul.

► În esenţă, da, realitatea s-a aliniat cu aspiraţiile mele de acum aproape 20 de ani. Îmi doream să fac ceva cu rost şi să influenţez pozitiv vieţile oamenilor. Aşa că tot ceea ce am clădit ulterior am clădit pe aceste aspiraţii. În ciuda provocărilor şi hopurilor de pe traseu, am ţinut strâns de valorile şi principiile mele. Simt că nu m-am trădat pe mine, că nu am compromis ceea ce sunt eu cu adevărat. Apoi, cred că şi Dumnezeu m-a ajutat punându-mi în traistă, din plin, curaj. Astfel, am păşit cu încredere pe drumul meu, m-am simţit protejată. Doar cu frică, n-aş fi reuşit mare lucru. Şi spun „doar”, pentru că şi frica a fost acolo, a fost necesară ca să-mi găsesc forţa. În definitiv, reţeta a fost simplă: bune intenţii, consecvenţă şi curaj.

► În continuare, inovaţia va continua să modeleze lumea. Odată cu evoluţia unor domenii precum inteligenţa artificială, locurile de muncă se vor transforma, făcând loc unor oportunităţi noi. Pentru a rămâne relevanţi, oamenii vor fi nevoiţi să-şi adapteze abilităţile la noile cerinţe ale pieţei. În acelaşi timp, skillurile soft, precum gândirea critică sau colaborarea, vor deveni tot mai valoroase. La toate acestea se adaugă şi accentul pus pe menţinerea unui echilibru sănătos între viaţa profesională şi cea personală.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.