Povestea unui inginer constructor care la 36 de ani are propria afacere cu afacere, de zeci de milioane de euro şi peste 700 de angajati

Postat la 04 septembrie 2024 29874 afişări

Povestea unui inginer constructor care la 36 de ani are propria afacere cu afacere, de zeci de milioane de euro şi peste 700 de angajati

100 tineri manageri de top. Radu Balan, RCBB Gruppe: Educaţia este cea care provoacă schimbări, dar dezvoltarea propriu-zisă se face prin practică

Radu Balan, fondator şi Managing Partner RCBB Gruppe

36 de ani


Cifră de afaceri (2023): 26,5 mil. euro

Număr de angajaţi: 700


De formaţie inginer constructor, specializat în inginerie structurală, Radu Balan are peste 13 ani de experienţă practică în domeniu, coordonând şantiere de anvergură în România şi Germania. În 2018 a pus bazele RCBB Gruppe împreună cu Codrin Botezat.

El spune că „educaţia este cea care provoacă schimbări, dar dezvoltarea propriu-zisă se face prin practică. Cursurile şi cărţile m-au făcut să conştientizez că omul de lângă mine, fie el client sau coleg, este mai important decât mine. M-au învăţat că leadershipul reprezintă de fapt crearea de legături între oameni pentru atingerea unui scop comun”.

Astfel, completează el, cel mai mult apreciază munca în echipă. „La spectrul opus, nu suport egoismul care e plantat în noi încă din şcoală – nu şopti, nu ajuta, nu empatiza. De fapt, în viaţă afli că trebuie să lucrezi la comun, în echipă, nu fiecare pe cont propriu.”

„Simt că ceea ce fac este un hobby pentru mine, călătoriile de afaceri sunt ca nişte vacanţe. Dacă îmi permiteţi o glumă, sunt tot timpul în vacanţă, ca să am echilibru ar trebui să îmi găsesc ceva de muncă. Când îţi place ce faci, nu oboseşti, psihicul tău este fresh.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.