Al Pacino şi-a donat onorariul primit pentru „Cruising” din cauza controverselor legate de film

Autor: Iulia Kelt Postat la 22 octombrie 2024 41 afişări

Al Pacino a donat salariul din filmul „Cruising” către organizaţii caritabile, simţind că filmul a exploatat comunitatea LGBTQ+, scrie Deadline.

Al Pacino şi-a donat onorariul primit pentru „Cruising” din cauza controverselor legate de film

Al Pacino a dezvăluit în noua sa autobiografie, „Sonny Boy”, că şi-a donat salariul său din filmul „Cruising” (1980) către organizaţii caritabile, după ce a simţit că producţia a exploatat comunitatea LGBTQ+. Filmul, regizat de William Friedkin, a stârnit controverse încă din timpul filmărilor, fiind întâmpinat cu proteste zilnice de teama că va prezenta comunitatea gay într-o lumină negativă.

Pacino a explicat că, deşi iniţial a fost atras de ideea de a „forţa limitele”, odată cu lansarea filmului, s-a răzgândit. El a păstrat tăcerea în legătură cu filmul şi a decis să doneze salariul către un fond de caritate, explicând că nu a dorit să transforme acest gest într-o acţiune de PR, ci doar să facă ceva bun, potrivit People.

„Am luat banii, şi erau mulţi, şi i-am pus într-un fond de încredere irevocabil”, a explicat el. „I-am donat unor organizaţii caritabile, iar din dobândă au rezistat câteva decenii. Nu ştiu dacă asta mi-a liniştit conştiinţa, dar măcar banii au făcut ceva bun”, a mai spus Pacino.

Regizorul William Friedkin a recunoscut anterior că filmul „Cruising” nu a fost „cea mai bună reprezentare a mişcării pentru drepturile persoanelor gay”, dar a susţinut că intenţia lui nu a fost de a critica comunitatea LGBTQ+.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
al pacino,
film,
lgbtq+

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.