ANALIZĂ: De ce nu vorbesc candidaţii la prezidenţiale despre economie
Sezonul electoral 2019-2020 a debutat fără niciun fel de discuţie despre soarta economiei, despre strategia şi bugetul pe 2020, într-o perioadă în care, la nivel internaţional, provocările şi temerile investitorilor au atins un nivel ridicat, arată experţii de la compania Frames şi de la ACDA.
Dincolo de creşterea economică din ultimii ani, România este mai vulnerabilă ca oricând în faţa unei potenţiale crize, cu dezechilibre majore şi fără niciun fel de măsuri de protecţie, afirmă experţii de la compania de consultanţă Frames şi Agenţia de consultanţă pentru dezvoltarea afacerilor (ACDA). De ce nu vorbesc candidaţii la prezidenţiale despre economie?
Măsurile protecţioniste luate de SUA şi China, Brexit-ul, problemele economice din Germania - principalul partener comercial al României, încetinirea ritmului de creştere al comerţului mondial, provocările din piaţa resurselor şi cea valutară, opiniile investitorilor – toate reprezintă semnalele unei potenţiale crize economice.
În faţa acestor perspective nefavorabile, România se prezintă mai rău ca la precedenta criză, din 2010, cu o economie bazată în principal pe consum, cu dezechilibre majore, cu o datorie externă care creşte fulminant, cu firme slab capitalizate şi cu un cadru economic lipsit de atractivitate pentru investitorii interesaţi de business-uri de tip greenfield, cu dezvoltare pe orizontală.
Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro