AVC ischemic acut reprezintă 87% din totalul accidentelor vasculare cerebrale şi poate fi tratat prin tromboliză sau prin trombectomie endovasculară
AVC ischemic acut reprezintă 87% din totalul accidentelor vasculare cerebrale şi poate fi tratat prin tromboliză sau prin trombectomie endovasculară, dacă pacientul ajunge de urgenţă într-un centru specializat. Pentru tromboliză, timpul limită în care se poate interveni este de 4 ore şi jumătate de la apariţia primelor simptome, dar ideal este ca tratamentul să fie administrat cât mai repede.
Cum recunoaştem semnele unui AVC?
- Asimetrie facială: rugaţi pacientul să zâmbească; observaţi că o parte a feţei rămâne imobilă?
- Slăbiciune asimetrică a braţelor: rugaţi pacientul să ridice ambele braţe; observaţi că unul dintre braţe nu poate fi susţinut sau nu poate fi ridicat?
- Afectarea vorbirii: rugaţi pacientul să repete o frază simplă; vorbirea îi este confuză sau de neînţeles?
Dacă aţi remarcat oricare dintre aceste semne, apelaţi de îndată serviciul medical de urgenţă. Fiecare minut contează! Cu cât acţionaţi mai rapid, cu atât reduceţi riscul de leziuni cerebrale ireversibile şi dizabilităţi.
Spitalul Clinic SANADOR, prin Compartimentul de Primiri Urgenţe, este singurul spital privat din România în care se realizează tromboliza intravenoasă pentru tratamentul accidentului vascular cerebral ischemic acut.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro