Banca Transilvania va atrage 285 mil. euro de la un grup de investitori din afara României prin vânzarea unor obligaţiuni negarantate pe 10 ani
Subscrierea minimă este de 1 mil. euro, iar dobânda este Euribor plus 3,75%.
Banca Transilvania a anunţat pe bursă joi după-amiază că a primit aprobarea ASF pentru vânzarea unei emisiuni de obligaţiuni negarantate, subordonate, denominate în euro, în valoare totală de 285 mil. euro.
Dobânda este de Euribor la 6 luni Ă3,75%, titlurile având o maturitate de 10 ani.
Aceste obligaţiuni sunt adresate unor investitori privaţi şi vor fi listate la bursa de la Bucureşti.
„Obligaţiunile nu au fost şi nu vor fi oferite către public în România. Ele vor fi făcute disponibile spre subscriere doar unui număr restrâns de investitori eligibili“, a menţionat Banca Transilvania.
Subscrierea minimă este de 1 mil. de euro, valoarea nominală a unei obligaţiuni fiind de 100.000 de euro.
Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania, spunea săptămâna trecută că emisiunea de obligaţiuni subordonate pe care o va lansa banca, în valoare de maximum 350 de milioane de euro, nu înseamnă majorarea capitalului băncii, ci este vorba de un instrument suplimentar, care „ne ajută la creşterea rentabilităţii capitalurilor proprii ale băncii“.
„Banca Transilvania are capital în exces, chiar nu reuşim să creştem cât capital avem. Emisiunea de obligaţiuni subordonate, pe care o vom lansa după obţinerea aprobărilor, este echivalentul capitalului, dar nu este convertibilă în acţiuni, nu înseamnă creşterea capitalului“, a menţionat Tetik într-o discuţie cu ZF.
Dimpotrivă, prin această emisiune putem oferi un randament mai bun acţionarilor noştri, a adăugat el.
Banca Transilvania a anunţat, luna trecută, intenţia de a vinde pe piaţă o emisiune de obligaţiuni subordonate în valoare maximă de 350 de milioane de euro, operaţiune care a ridicat semne de întrebare în rândul investitorilor, având în vedere că banca a declarat că nu are nevoie de finanţare pentru achiziţia Bancpost şi nici de capital suplimentar.
„Această emisiune a fost stabilită anul trecut şi are la bază reglementări europene privind structura de capital a băncilor. Această emisiune respectă reglementările EBA şi Basel III. Banca Transilvania este singura bancă din România care are preponderent capital de rangul I, pentru că de-a lungul timpului banca a preferat să fie sănătoasă din punctul de vedere al capitalului. Noi acum venim cu un instrument mai sofisticat“, a menţionat Mihaela Nădăşan, directorul de relaţii internaţionale al băncii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro