Când bogaţii ies la cumpărături: Un ceas rar Rolex Milagauss din 1960 s-a vândut la o licitataţie pentru suma fabuloasă de 2,5 milioane de dolari şi a spart toate recordurile. Modelul a fost creat pentru oamenii de stiinţă ale unuia dintre cele mai importante centre de cercetare ştiinţifică din lume
Un ceas rar Rolex Milgauss creat în 1958 care a fost iniţial destinat oamenilor de ştiinţă a fost vândut la o licitaţie pentru 2,5 milioane de dolari şi a spart recordurile pentru cea mai mare sumă plătită vreodată pentru acest model al brandului elveţian, scrie Bloomberg.
Ceasul din oţel inoxidabil, produs în 1958 şi conceput pentru a rezista la câmpurile magnetice, are un cadran negru în formă de fagure de miere, o lunetă rotativă şi un secundar în formă de fulger.
Modelul Milgauss a fost vândut în week-end de Phillips Auctioneers pentru 2,5 milioane de dolari, un record pentru acest model care a fost iniţial estimat la 1,2 milioane de dolari înainte de organizarea licitaţiei.
Ofertantul câştigător, care a depăşit o ofertă rivală venită din partea unui cumpărător din SUA, a cumpărat ceasul în numele companiei Rolex, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune.
Nu este neobişnuit ca firmele producătoare de ceasuri de lux să cumpere la licitaţie propriile ceasuri pentru colecţiile lor de arhivă sau pentru muzee.
Rezultatul arată că pasionaţii de ceasuri sunt în continuare dispuşi să plătească sume record pentru ceasuri Rolex rare, de epocă, în stare excelentă şi că cererea pentru modelele de lux rămâne puternică.
Rolex a renunţat la cea mai recentă versiune a Milgauss în luna martie. Ceasul antimagnetic a fost creat pentru persoanele care lucrează în laboratoare şi nu a fost niciodată la fel de popular ca celelalte modele „Professional” ale Rolex, realizate pentru scafandri, piloţi sau şoferi profesionişti de curse.
Producătorul de ceasuri a fost contactat la începutul anilor 1950 de oamenii de ştiinţă de la Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire din Geneva, mai bine cunoscut sub numele de CERN (şi care găzduieşte în prezent Large Hadron Collider). Oamenii de ştiinţă de la CERN au cerut atunci un ceas de mână care să poată indica ora cu precizie chiar şi în prezenţa unor câmpuri magnetice puternice.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro