Care este cea mai mare greşeală pe care o poţi face când „vânezi” un nou loc de muncă. Managerii se răzgândesc instant când văd acest comportament
Cel mai rapid mod de a strica prima impresie la un interviu de angajare este să ajungi târziu - iar timpul pe care intervievatorii sunt dispuşi să îl aştepte este din ce în ce mai scurt.
Întârzierea este comportamentul la interviu care îi descurajează cel mai mult pe managri, potrivit unui nou raport realizat de Ringover, un furnizor de servicii de telecomunicaţii în cloud, care a chestionat peste 1.200 de persoane care au intervievat candidaţi la un loc de muncă, scrie CNBC.
„Nu există semnal mai negativ pentru un recrutor decât cel oferit de un candidat care nu poate gestiona propriul timp, în special pentru rolurile în care abilităţile de gestionare a termenelor sunt esenţiale", notează raportul, adăugând că întârzierea, mai mult chiar decât greşirea numelui companiei sau vestimentaţia prea dezinvoltă le dă managerilor de recrutare „cel mai mare sentiment repulsie".
Înainte de pandemie, când interviurile video erau mai puţin obişnuite, majoritatea intervievatorilor erau dispuşi să acorde candidaţilor o perioadă de graţie de 15 minute pentru a se alătura cu întârziere conversaţiei, spune Jeff Hyman, un recrutor care activează în domeniu de 27 de ani.
Acum, acea fereastră de 15 minute s-a redus la cinci minute, atât pentru interviurile în persoană, cât şi pentru cele telefonice sau video, spune Hyman.
„Oamenii au pur şi simplu mai puţină răbdare pentru scuze. Întârzierea este o mare dezamăgire pentru că semnalează neseriozitate sau un ego mare, sau incompetenţă şi o planificare proastă”, a mai explicat acesta.
În ceea ce priveşte cât de devreme ar trebui să vă prezentaţi la un interviu, Hyman recomandă să ajungeţi cu cinci minute mai devreme la un interviu în persoană şi cu 10 minute mai devreme la un interviu video, în cazul în care întâmpinaţi dificultăţi tehnologice.
„Nu vreţi să păreţi prea nerăbdător sau disperat dacă staţi în sala de aşteptare timp de 20 de minute”, adaugă el.
Nu intraţi în panică dacă întârziaţi la un interviu de angajare - Hyman spune că puteţi totuşi să vă reveniţi şi să cuceriţi persoana cu care vorbiţi cu nişte scuze rapide şi sincere.
Există şi situaţii mai complicate, iar majoritatea oamenilor sunt înţelegători dacă aveţi un motiv întemeiat pentru a întârzia, fie că vi s-a spart o roată în timp ce conduceţi, fie că vi s-a întrerupt neaşteptat internetul„ spune el.
Dar nici nu trebuie să vă lansaţi într-o explicaţie lungă despre motivul pentru care aţi întârziat, adaugă Hyman.
„Nu vreţi să scurtaţi timpul preţios care v-a mai rămas la interviu şi să vă săpaţi groapa”, explică el.
În schimb, el recomandă o scuză scurtă şi sinceră, de genul „Îmi pare foarte rău că am întârziat, a intervenit ceva, dar apreciez timpul dumneavoastră şi sunt foarte interesat de această oportunitate. Ce informaţii pot să vă împărtăşesc pentru a vă ajuta să decideţi dacă sunt persoana potrivită pentru acest rol?”.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro