Care este singura metodă eficientă de tratament pentru hernia inghinală?
Hernia inghinală apare atunci când unele ţesuturi abdominale, cel mai frecvent intestin sau grăsime, pătrund în canalul inghinal. Astfel, la acest nivel apare o umflătură, care poate fi însoţită de o senzaţie de arsură, durere sau disconfort.
O astfel de problemă poate apărea atât la adulţi, cât şi la copii, la vârsta pediatrică umflătura fiind sesizabilă în momentul în care cel mic tuşeşte sau strănută. Hernia inghinală este cauzată de o presiune mult prea mare în zona abdominală, produsă fie de o sarcină, fie de obezitate ori ca urmare a ridicării unor greutăţi, precum şi de o slăbire a peretelui abdominal sau de tusea cronică din diverse afecţiuni pulmonare.
Hernia inghinală are o tendinţă evolutivă, fapt care impune tratament cât mai repede posibil. În lipsa acestuia, pe lângă disconfortul creat, există riscul ca hernia să se stranguleze sau să fie încarcerată (atunci când o ansă intestinală rămâne blocată în zona inghinală). În acest fel, apar complicaţiile.
În funcţie de dimensiunea şi de severitatea herniei, tratamentul poate include monitorizare, modificarea stilului de viaţă sau purtarea unor centuri, dar şi tratament chirurgical. Trebuie menţionat că tratamentul non-chirurgical nu rezolvă problema în totalitate, doar contribuie la reducerea simptomelor şi a disconfortului, cu întârzierea evoluţiei bolii. Singura opţiune care permite repararea herniei inghinale şi vindecarea acesteia este intervenţia chirurgicală. Procedura vizează reintroducerea ţesutului herniat în cavitatea abdominală. Iar pentru a preveni o recidivă, în cadrul intervenţiei se va realiza şi o întărire a peretelui abdominal, cu ajutorul unor dispozitive speciale.
Tratamentul chirurgical al herniei inghinale poate fi realizat atât clasic, prin chirurgie deschisă, cât şi minim invaziv, prin chirurgie laparoscopică sau chirurgie robotică. În prezent, chirurgia minim invazivă este utilizată ori de câte ori este posibil, avantajele pentru pacienţi fiind multiple: incizii de mici dimensiuni, risc de complicaţii redus, durată de spitalizare diminuată, recuperare rapidă şi reluarea activităţilor zilnice la scurt timp după intervenţie.
Chirurgia robotică este în prezent cea mai avansată formă de chirurgie minim invazivă, depăşind limitările laparoscopiei. Astfel, pot fi rezolvate, cu maximă precizie, chiar şi cele mai complexe cazuri. Platforma robotică oferă medicului chirurg o imagine tridimensională, mărită de până la 10 ori, a câmpului operator şi o mobilitate superioară mâinii umane, permiţând astfel realizarea unor mişcări de mare fineţe şi accesarea unor zone anatomice greu de abordat în alte condiţii.
La Spitalul Clinic SANADOR, pacienţii cu defecte ale peretelui abdominal au acces la consulturi de specialitate, asigurate de medici foarte bine pregătiţi şi cu o vastă experienţă, precum şi la investigaţii specifice în vederea stabilirii unui diagnostic corect şi a unui tratament corespunzător. Atunci când există indicaţie pentru tratament chirurgical, la Spitalul Clinic SANADOR prima opţiune chirurgicală recomandată pentru herniile inghinale, dar şi pentru cele ombilicale sau incizionale, este intervenţia minim invazivă. Aceasta poate fi realizată, în funcţie de caz, laparoscopic sau robotic, cu ajutorul celei mai moderne platforme robotice existente momentan în lume: robotul da Vinci Xi. Cu ajutorul robotului pot fi rezolvate chiar şi cele mai complexe cazuri, adesea complicate, robotul dând posibilitatea efectuării unor disecţii laborioase, de mare fineţe.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro