Cazanciuc le-a spus "bobocilor" de la Drept că averile şi cariera nu se fac "prin orice mijloace"
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, le-a spus studenţilor de anul I ai Facultăţii de Drept din Universitatea Bucureşti, miercuri, la deschiderea anului universitar, că nu trebuie să se lase pradă "falselor valori" sau să cadă în "capcana" că averile şi cariera se fac "prin orice mijloace".
"Nu vă lasaţi pradă falselor valori, nu credeţi în imaginile mincinoase ale succesului peste noapte, în capcana de a crede că averile şi carierele se fac prin orice mijloace", a spus Cazanciuc, la deschiderea anului universitar la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.
Cu acelaşi prilej, ministrul Justiţiei spus că, "din fericire pentru cei mai mulţi din această ţară, România are, în acest moment, un sistem de justiţie independent şi instituţii de aplicare a legii eficiente".
Robert Cazanciuc le-a mai spus studenţilor că performanţa depinde doar de ei şi că, de multe ori, este posibil ca mulţi să fie puşi în faţa unor "alegeri morale" sau vor trebui să lupte pentru oameni "în care, poate, nu credeţi".
"Atâta timp cât veţi sluji doar legea, fără să vă abateţi de la calea cea dreaptă, nu aveţi de ce să vă temeţi, nu aveţi de ce să vă fie ruşine. Sistemul de drept înseamnă egalitate de şanse între acuzare şi apărare şi, chiar dacă în ochii publicului, procurorul este personajul pozitiv, de cele mai multe ori nu poate exista echilibru, nu poate exista o garanţie a respectării drepturilor individului fără avocaţi. Indiferent ce veţi alege, nu trebuie să uitaţi că aveţi în mâini viaţa unor oameni, la vârste extrem de fragede ", a adăugat ministrul, care le-a urat succes studenţilor, spunându-le că de viitorul lor "depinde, în mare măsură, succesul acestei ţări".
Pe de altă parte, demnitarul le-a mărturisit studenţilor că o carte i-a schimbat destinul, după ce el hotărâse să urmeze o carieră de inginer electronist. El a adăugat că alegerea carierei, respectiv decizia de a urma o anumită specializare, "nu trebuie să fie întotdeauna foarte pragmatică" , ci trebuie să conţină şi "puţină emoţie". "Altfel, o să pierdeţi, probabil, mulţi ani până vă veţi regăsi cu adevărat sau s-ar putea să vă dezamăgiţi pe dumneavoastră, profesorii sau părinţii", a adăugat ministrul Justiţiei.
În acelaşi context, demnitarul a dat un exemplu relevant, în opinia lui, despre cei care nu au vocaţie pentru o profesie. "E clar că nu ai vocaţie pentru o anumită profesie, atunci când vii la examenul de admitere la Şcoala de Magistratură cu un aparat de emisie recepţie asupra ta şi, din păcate, acest lucru se întâmplă şi în zilele noastre", a spus Robert Cazanciuc.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro