Ce note trebuie să obţină la Bac elevii români pentru a avea şanse să studieze în străinătate
Tinerii are au optat pentru studii la o universitate de care nu sunt 100% convinşi, mai au o şansă să se reorienteze către o altă instituţie sau profil la târgul educaţional de pe 18 iulie, de la Sheraton. Evaluarea se va face pe loc, în sistem de admitere în 15 minute.
O serie de universităţi din Marea Britanie oferă, din acest an, elevilor români care iau Bacalaureatul posibilitatea să intre la facultate într-un an pregătitor, prin aşa numitul program “foundation”. Aceştia pot studia materii asemănătoare cu cei din anul I şi îşi vor putea perfecţiona limba engleză, având posibilitatea ca, după anul pregătitor în foundation, să poată accede în anul I, la facultatea dorită, doar la aceeaşi universitate, în condiţiile în care trec cu brio examenele de sfârşit de an.
“Acest sistem permite tinerilor români să studieze în Marea Britanie, chiar dacă nu au obţinut note foarte mari în Bacalaureat. În programele de foundation ale universităţilor din Marea Britanie sunt acceptaţi tineri care au luat minim nota 6 la Bacalaureat şi care au un nivel de engleză B2. În general, românii care aplică pentru studii în străinătate sunt foarte buni şi sunt imediat acceptaţi de universităţi. Însă, există şi foarte mulţi care, din diverse motive, nu au avut o performanţă deosebită în Bac, dar îşi doresc să studieze în străinătate şi au chiar potenţial pentru a se dezvolta într-un domeniu pe care nu îl pot accesa în ţara noastră. Ei bine, aceste universităţi oferă acum o şansă şi acestor tineri să se pregătească pentru cariera dorită, la un nivel foarte înalt”, explică Ana Maria Papp, Manager Departament Universităţi, IntegralEdu.
Universităţile din Marea Britanie care oferă în acest an programe pregătitoare de studiu în sistem foundation sunt Anglia Ruskin University, Coventry University, Lancaster University, Leicester University, NAVITAS (London Brunel International College şi Cambridge Ruskin International College).
Dintre acestea, Navitas are sistemul cel mai permisiv pentru cei care nu au avut rezultate foarte bune la examenul de Bacalaureat.
Cum se accesează un program pregătitor la universităţile din Marea Britanie în doar 15 minute?
Accesul la un program pregătitor pentru o universitate din Marea Britanie se poate face în maxim 15 minute la târgul educaţional care are loc pe 18 iulie, la hotelul Sheraton din Bucureşti. În prealabil se contactează un consultant de la IntegralEdu, care va pregăti dosarul, iar la eveniment, tinerii vor pleca pe loc cu o decizie dacă sunt acceptaţi. “Sistemul de admitere în 15 minute se adresează în acelaşi timp şi tinerilor care au aplicat deja la o universitate în străinătate, dar care nu sunt 100% convinşi că au făcut cea mai potrivită alegere. Astfel, ei mai au o şansă pe ultima sută de metri să schimbe universitatea sau domeniul”, precizează Ana Maria Papp.
La evenimentul de pe 18 iulie pot avea acces şi tinerii din provincie prin Skype, după ce se înregistrează online la un consultant IntegralEdu, cu câteva zile înainte.
Apelarea la un consultant educaţional este folositoare pentru cei care doresc să îşi crească şansele să fie acceptaţi la o universitate din străinătate. Pe lângă întocmirea documentaţiei şi sprijinul în tot procesul de admitere, care sunt activităţi gratuite, un consultant educaţional ajută la alegerea facultăţii potrivite, în funcţie de profilul candidatului. “Mai mult decât atât, consultantul are relaţii privilegiate cu universităţile şi poate fi de ajutor în obţinerea burselor. Chiar zilele trecute am trimis aplicaţii de burse la Westminster pentru trei viitoare studente care vor să se specializeze în jurnalism, management-ul afacerilor şi afaceri internaţionale limba arabă. Toate aceste cereri de burse au fost acceptate de către Westminster datorită nivelului ridicat al aplicaţiilor. Astfel, comisia de admitere a universităţii britanice a acceptat toate cele trei aplicaţii, deşi iniţial erau doar două locuri eligibile”, explică Ana Maria Papp.
IntegralEdu este cel mai important consultant educaţional din România pentru studii în afara ţării, cu birouri în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Timişoara. Grupul de firme are o experienţă internaţională de peste 24 de ani în consilierea elevilor, părinţilor şi a tuturor celor interesaţi de alegerea celor mai bune programe educaţionale şi instituţii de învăţământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare şi centre de limbi străine. Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanţă în educaţie la nivel local şi reprezintă peste 500 de instituţii de învăţământ de top din Europa şi SUA.
Universităţi care vor participa pe 18 iulie la târgul de la Sheraton:
Anglia Ruskin University. Situată în Cambridge, universitatea oferă studii universitare şi postuniversitare – master şi MBA, precum şi programe de foundation. Studenţii pot primi o bursă anuală de 400 lire, pentru achiziţia de materiale pentru studiu şi o bursă sportivă de 1000 de lire, sub formă de reducere, din taxa de şcolarizare.
Coventry University. Universitatea din Coventry oferă studii universitare şi postuniversitare – master şi MBA, precum şi programe de foundation. Pentru studiile universitare se oferă o bursă de excelenţă în valoare de 1200 de lire/an. Special pentru elevii români care au obţinut o notă de peste 9,5 la Bacalaureat se acordă o bursă în valoare de 2000 de lire/an. Pentru studii postuniversitare studenţii români pot primi o bursă de 2000 de lire/an.
Lancaster University. Universitatea din Lancaster oferă studii universitare şi postuniversitare – master şi MBA, precum şi programe de foundation. Pentru studiile universitare se oferă burse în valoare de 1000 de lire pe an, pentru primul an de studiu.
Leicester University. Universitatea din Leicester oferă studii universitare şi postuniversitare – master şi MBA, precum şi programe de foundation. Universitatea este recunoscută ca fiind instituţia cu cea mai bună strategie de pregătire a studenţilor pentru mediul profesional. În ultimii 8 ani universitatea a investit 145 milioane de lire în dezvoltarea facilităţilor campusului.
NAVITAS (London Brunel International College şi Cambridge Ruskin International College). Universitatea cu cel mai permisiv sistem de foundation. În ultimii 5 ani universitatea a investit 81 milioane de lire în facilităţi şi intenţionează să investească încă 90 de milioane de lire, în următorii ani.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro