Ce spune KFC după controlul făcut de ANPC în care a reieşit că există bacterii în gheaţa din băuturile răcoritoare

Autor: Ioana Matei Postat la 22 octombrie 2019 369 afişări

Ce spune KFC după controlul făcut de ANPC în care a reieşit că există bacterii în gheaţa din băuturile răcoritoare

În cursul zilei de astăzi, ANPC a descoperit, în urma unor controale, bacterii coliforme şi enterococi intestinali în gheaţa cu care erau preparate băuturile răcoritoare în reţeaua KFC, potrivit unui anunţ făcut de Paul Anghel, directorul general al instituţiei de control. Totodată, inspectorii au găsit nereguli în modul în care peştele este congelat şi comercializat în magazinele Selgros.

Reprezentanţii KFC au revenit cu un răspuns referitor la controlul ANPC, pe care îl redăm integral:

„În decursul zilei de astăzi, 22.10.2019, am luat la cunoştinţă, din spaţiul public, de rezultatele buletinelor de analiză apărute ca urmare a controlului efectuat de ANPC în restaurantele KFC.

Dorim să precizăm încă de la început că avem proceduri stricte de management şi gestionare a gheţii, incluzând inspecţii zilnice, săptămânale şi curăţări periodice ale maşinilor de gheaţă. În plus, realizăm teste independente frecvente ale gheţii în toate restaurantele noastre.

Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spaţiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate şi le cerem scuze clienţilor noştri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară.

În acest moment am demarat o investigaţie internă pentru a determina cauzele care au condus la această situaţie ce ne-a surprins în mod neplăcut. Astfel, vă informăm că am decis oprirea tuturor maşinilor de gheaţă din toate restaurantele KFC din ţară până la finalizarea verificărilor interne.  Pentru siguranţa consumatorilor ne luăm angajamentul că vom aplica măsuri stricte pentru a combate şi a preveni astfel de situaţii în viitor.

Dorim să precizăm că, în cadrul restaurantelor KFC există deja proceduri de bună practică bazate pe principiile HACCP ce presupun un sistem riguros de analiză a riscurilor în punctele critice de control pe toate etapele lanţului alimentar. Avem un sistem de evaluare periodică la nivel de produse, furnizori şi procese pentru a ne asigura că toate standardele de calitate impuse prin lege sunt respectate.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kfc,
anpc,
control,
gheata,
restaurante,
bacterii,
bauturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.