Cea mai mare economie a Europei se prăbuşeşte. Încrederea, la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani
Încrederea companiilor germane în economie s-a situat în iunie la cel mai scăzut nivel de la finalul lui 2014, directorii companiilor germane exprimându-şi pesimismul asupra perspectivelor celei mai mari economii europene, transmite Reuters.
Luni, Institutul de Cercetare Economică Ifo din Munchen a anunţat că încrederea companiilor germane în economie a scăzut luna aceasta până la 97,4 puncte, de la 97,9 puncte în mai, al treilea declin consecutiv. Cifra anunţată de Ifo este sub estimările analiştilor, care mizau pe o valoare de 97,2 puncte.
"Economia germană se îndreaptă spre criză. Pesimismul în rândul companiilor germane este în creştere, în principal din cauza scăderii comenzilor", a apreciat Clemens Fuest, preşedintele Ifo. Încrederea companiilor în industrie şi în servicii s-a înrăutăţit, a adăugat el, potrivit Agerpres.
Realizat pe baza unui sondaj în rândul a aproximativ 9.000 de firme, indicatorul Ifo arată atât opiniile şefilor de companii faţă de condiţiile economice actuale din Germania, cât şi aşteptările lor pentru următoarele şase luni
Riscurile externe, precum Brexitul, încetinirea economiei chineze şi tensiunile comerciale globale, au afectat în ultimele luni încrederea şefilor de companii din Germania.
Temerile că economia germană va încetini sau chiar se va opri în trimestrul doi din 2019 au sporit în ultima perioadă.
Germania a fost mult timp motorul economic al zonei euro, însă, la finele anului trecut, a evitat la limită intrarea în recesiune şi, pe ansamblul anului 2018, a înregistrat cel mai slab ritm de creştere din ultimii cinci ani. În primul trimestru din acest an, PIB-ul a crescut cu 0,4%, comparativ cu precedentele trei luni.
"După creşterea înregistrată în primul trimestru, perspectivele economice sunt atenuate în trimestrul doi din 2019. După evoluţiile slabe din perioada aprilie-iunie 2019, ne aşteptăm ca influenţele pozitive să se manifeste mai pregnant, pe fondul îmbunătăţirii graduale a mediului extern", se arată în raportul lunar al Ministerului Economiei.
Autorităţile de la Berlin se aşteaptă ca declinul din industrie să fie compensat de creşterea serviciilor,scrie stirileprotv.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro