Cine câştigă din afacerea contractelor part-time
Statul ar urma să încaseze în următoarele cinci luni încă 1,5 miliarde de lei din contribuţiile sociale aferente celor peste 644.000 de salariaţi part-time pentru care angajatorii vor fi nevoiţi să mărească nivelul taxelor plătite, arată un calcul al ZF pe baza informaţiilor de la Ministerul Muncii. Din luna septembrie, contractele în regim part-time încheiate pe salarii sub cel minim vor fi impozitate la nivelul salariului minim pe economie de 1.450 de lei brut pe lună.
Antreprenorii spun că este evident faptul că legile care se dau în ultima vreme au scopul de a strânge cât mai mulţi bani la buget, dar admit, pe de altă parte, că este şi o luptă a statului cu încercările diverşilor proprietari de companii de a se fofila de la plata unor taxe.
„Din păcate, eu nu cred că economia românească de astăzi este pregătită pentru măsuri atât de radicale la adresa antreprenorilor, pentru că singurii care vor suferi din astfel de moduri de a trata lucrurile vor fi micii antreprenori. Aceştia nu au suficienţi bani să îşi plătească taxele, să îşi plătească chiriile şi au căutat de-a lungul timpului diverse tertipuri ca să se descurce. Nu companiile mari vor fi afectate, pentru că acestea nu au angajaţi part-time, nu au astfel de probleme şi nici nu îi interesează. (...) Reacţia majoră a acestor decizii este că omul devine mai sărac, iar antreprenorului îi este mai greu să îşi facă treaba”, a spus Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante La Mama.
Citeşte continuarea pe www.zf.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro