Comerţul, investiţiile şi educaţia sunt punctele cheie pentru dezvoltarea relaţiilor dintre Australia şi România
Australia susţine dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu România, prin consolidarea unui parteneriat durabil bazat pe valori fundamentale şi obiective internaţionale comune. Ambasada Australiei remarcă progresul rapid înregistrat de către România în ultimii ani şi solida contribuţie pe care a reuşit să o aducă pe plan regional şi internaţional.
“Apreciem colaborarea noastră cu România, fie că se află în sfera întâlnirilor Asia - Europa, a Grupului Australia sau a altor forumuri internaţionale. Australia şi România trebuie să valorifice legăturile bilaterale şi să profite împreună de oportunitatea de a consolida această temelie, în special în ceea ce priveşte educaţia, comerţul şi investiţiile, domenii cu mare potenţial de dezvoltare” a declarat Excelenţa Sa, Jenny Bloomfield, Ambasadoarea Australiei în România.
Afirmarea României ca factor cheie în cadrul Proiectului European a coincis cu dezvoltarea Australiei pe poziţia de actor global încrezător şi ambiţios, cu legături din ce în ce mai profunde cu Europa.
În dezvoltarea parteneriatului bilateral dintre Australia şi România, comerţul şi investiţiile constituie un domeniu cu un semnificativ potenţial de dezvoltare. Jenny Bloomfield susţine că oamenii de afaceri din Australia apreciază forţa de muncă bine calificată a României, resursele naturale ale ţării, poziţia strategică şi pieţele sale emergente. în acelaşi timp, Australia oferă oamenilor de afaceri români experienţa în sfera economiilor în curs de dezvoltare din regiunea Asia-Pacific.
Educaţia reprezintă o altă sferă relevantă pentru dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări.
Australia îşi manifestă dorinţa de a primi un număr sporit de studenţi români, dornici să studieze în Australia, a treia cea mai populară destinaţie pentru studii din lume. Talentul tinerilor studenţi români prezintă un potenţial remarcabil pentru sporirea schimburilor academice interdisciplinare.
“Australia şi România au, de asemenea, o relaţie constructivă şi o prietenie adâncă, susţinută de legăturile umane strânse, precum şi de contribuţia pozitivă a comunităţii Australiano – Române, de peste 25.000 de persoane, la crearea unei societăţi multiculturale în Australia. Comunitatea română din Australia constituie o punte care uneşte cele două naţiuni, reprezentând o bază excelentă pentru dezvoltarea relaţiilor de afaceri, educaţionale, culturale şi turistice”, a adăugat Excelenţa Sa, Jenny Bloomfield, Ambasadoarea Australiei în România.
Australia este a 12-a economie mondială, membru G20, membru fondator al ONU şi membru activ în alte instituţii regionale şi globale. În 2014 Australia deţine preşedinţia G20 – principalul forum mondial decizional pentru cooperare economică internaţională. G20 reuneşte aproximativ 85% din economia mondială, peste 75% din comerţul global şi două treimi din populaţia lumii.
Australia îşi manifestă dorinţa de a colabora cu România şi cu alte state membre ale Uniunii Europene în cadrul G20 în vederea sprijinirii dezvoltării economice globale, cu un puternic accent pe crearea locurilor de muncă şi promovarea comerţului liber.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro