CONFERINŢA Mediafax "România respiră sănătos ... fără tuberculoză": Principalele subiecte ale evenimentului
Conferinţa "România respiră sănătos... fără tuberculoză", din seria "Mediafax Talks Health Conferences", a avut loc vineri, la Casa Titulescu, şoseaua Kiseleff nr. 47, în cadrul acesteia fiind prezentat raportul întocmit de The Economist Intelligence Unit cu privire la provocările pacienţilor români cu tuberculoză şi tuberculoză multi-drog rezistentă. La conferinţă au participat Martin KOEHRING - Senior Editor The Economist Intelligence Unit; Alexandru RAFILA - Consilier al Ministrului Sănătăţii; Vasile CIURCHEA - Preşedinte, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS); Marius TĂNASĂ -Vicepreşedinte, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM); Victor OLSAVSZKY - Reprezentant Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru România; Silvia ASANDI - Preşedinte, Romanian Angel Appeal (RAA); Ştefan RĂDUŢ – Vicepreşedinte Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR); Jacopo MURZI – Managing Director, Janssen România.
Principalele subiecte ale evenimentului:
Raport - Incidenţa tuberculozei şi mortalitatea sunt de 2,5 ori mai mari în România faţă de Bulgaria
România a ignorat faptul că are o problemă de sănătate în ce priveşte tuberculoza, generând un sfert din bolnavii din UE şi SEE şi are incidenţa şi mortalitatea de 2,5 ori mai mari decât în Bulgaria, rezultă dintr-un raport al The Economist Intelligence Unit.
Din raportul realizat de The Economist Intelligence Unit, cu sprijinul companiei Janssen, prezentat în cadrul conferinţei Mediafax "România respiră sănătos ... fără tuberculoză", rezultă că România are o situaţie particulară. Potrivit raportului, România generează aproximativ un sfert din toate cazurile de tuberculoză din Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European (SEE), chiar dacă are cu puţin sub patru la sută din populaţia totală.
Managementul de caz al tuberculozei trebuie să fie îmbunătăţit, de la prevenţia şi depistarea pe care trebuie să o facă medicul de familie şi până la înţelegerea faptului că pacienţii trebuie trataţi în ambulatoriu, a declarat vineri, la conferinţa MEDIAFAX, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a spus că este nevoie de îmbunătăţirea managementului de caz în tuberculoză, explicând că un pacient cu TBC are şi alte boli asociate, iar aces lucru face ca şi mediul familial să aibă probleme, iar concediile medicale să fie lungi.
Tănasă (ANM) - Multe persoane educate sunt diagnosticate cu tuberculoză multidrog rezistentă
Tratamentul standard pentru tuberculoză este ieftin şi la îndemână, dar pacientul trebuie să îl urmeze, însă o problemă importantă este că sunt persoane educate diagnosticate ca şi cazuri noi de tuberculoză multidrog rezistentă, a spus vicepreşedintele Agenţiei Medicamentului, Marius Tănasă.
Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM) a declarat vineri, la conferinţa Mediafax "România respiră sănătos ... fără tuberculoză", că în prezent România are o problemă legată de tuberculoza multidrog rezistentă, incluzând şi subgrupa de rezistenţă extinsă.
Pacienţii trataţi necorespunzător sporesc riscul răspândirii tuberculozei rezistente, de aceea trebuie acordată TBC aceeaşi atenţiei ca şi hepatitei C şi HIV, a declarat vineri, la conferinţa MEDIAFAX, Jacopo Murzi, managing director al companiei Janssen România.
OMS: Trebuie revizuit modul în care se fac spitalizările când vorbim de controlul infecţiilor
Modul în care se fac spitalizările trebuie revizuit în controlul infecţiilor, chiar dacă acest lucru presupune costuri, a declarat vineri, la conferinţa MEDIAFAX, şeful biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, Victor Olsavszky.
Victor Olsavszky a declarat la conferinţa MEDIAFAX "România respiră sănătos ... fără tuberculoză" la care s-a prezentat raportul privind tuberculoza în România, realizat de The Economist Intelligence Unit, cu sprijinul companiei Janssen, că, aşa cum a arătat şi documentul, voinţa şi decizia politică, la fel ca finanţarea, s-au făcut "oarecum în valuri", adică în funcţie de cum apărea câte un element nou.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro