Creşterea salariilor în Regatul Unit rămâne puternică în prima parte a anului, în timp ce piaţa locurilor de muncă continuă să se stabilizeze

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 18 iulie 2024 1272 afişări

Creşterea salariilor în Regatul Unit rămâne puternică în prima parte a anului, în timp ce piaţa locurilor de muncă continuă să se stabilizeze

Creşterea salariilor din Regatul Unit a rămas puternică în cele trei luni înregistrate până în mai, în timp ce piaţa locurilor de muncă s-a stabilizat, consolidând îndoielile cu privire la ritmul în care Banca Angliei va reduce ratele dobânzilor, raportează Financial Times.

Potrivit Oficiului Naţional de Statistică, creşterea anuală a câştigurilor săptămânale medii - din care fac parte inclusiv bonusurile - a încetinit la 5,7%, în scădere de la 5,9% în cele trei luni până în aprilie.

Excluzând bonusurile, creşterea anuală a salariilor a încetinit, de asemenea, la 5,7%, în scădere de la 6% în cele trei luni până în aprilie şi în conformitate cu aşteptările analiştilor.

Ritmul de creştere a salariilor - susţinut în continuare de o creştere spectaculoasă a salariului minim - rămâne mai puternic decât se aştepta Banca Angliei când a publicat ultimele previziuni în luna mai.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.