Cum au ajuns SUA să aibă cea mai mare datorie din lume, 20.000 mld. dolari. „Niciodată în istorie o ţară nu a datorat aşa de mult lumii.“
Datoria naţională a Statelor Unite se apropie rapid de 20.000 miliarde de dolari, iar când va trece de acest prag, lumea vă căuta un vinovat, scrie MarketWatch.
SUA se împrumută într-un ritm fără precedent de la alte ţări, în comparaţie cu cât se împrumută alte ţări de la cea mai mare economie a lumii. Iar această datorie se apropie de cotele de pericol.
„Niciodată în istorie o ţară nu a datorat aşa de mult lumii“, spune Joseph Gagnon, partener la Peterson Institute of International Economics şi fost oficial la Trezoreria SUA, notează The Wall Street Journal.
Istoria arată că ambele partide sunt responsabile pentru creşterea muntelui de datorii. Războaiele purtate, reducerile dramatice de taxe şi pachetele semnificative de stimulente economice au sporit povara datoriei de-a lungul anilor. În august 1981, când America se afla la începutul unei perioade de recesiune, preşedintele Ronald Reagan a aprobat reduceri majore de taxe. Deşi susţinătorii lui Reagan argumentează că acestea au impulsionat piaţa de acţiuni şi economia americană, impactul negativ al acestora este evident: mai puţini bani transferaţi în vistieria guvernului.
Cititi continuarea pe www.zf.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro