Cum să opreşti migraţia de personal din România, când un măcelar român câştigă de trei ori mai mult în altă ţară?
Anual, sute de angajaţi din abatoarele româneşti iau drumul străinătăţii, însă sunt şi persoane fără experienţă în domeniu care migrează în ţări europene pentru a lucra în industria cărnii, unde salariile în euro, lire sau dolari sunt de două sau trei ori mai mari decât în România.
Anual, sute de angajaţi din abatoarele româneşti iau drumul străinătăţii, însă sunt şi persoane fără experienţă în domeniu care migrează în ţări europene pentru a lucra în industria cărnii, unde salariile în euro, lire sau dolari sunt de două sau trei ori mai mari decât în România. Astfel, cum poţi să opreşti migraţia, când un măcelar câştigă 10.000 de lei în Anglia, iar în România un salariu mediu este de puţin peste 3.000 de lei?
„Am început acum 6 ani cu un venit de 1.200 de lire pe lună, iar acum câştig, în medie, între 1.800 şi 2.000 de lire pe lună. Am cheltuieli lunare de circa 600 - 700 de lire, iar cei mai mulţi bani se duc pe chirie (300 de lire pe lună) şi transport (80 de lire pe lună). În România am lucrat pe un salariu puţin mai mare decât salariul minim”, spune Maria M., care a lucrat 30 de la o fabrică de conserve de carne din România.
Pandemia de COVID-19 a scos la iveală faptul că mai mulţi români lucrează în abatoarele din Anglia sau din Germania, unde salariul este între 1.000 şi 2.000 de euro.
Un român care munceşte într-un abator din România câştigă între 2.500 şi 4.000 de lei (500-830 euro), spun reprezentanţii businessurilor de profil din România.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro