Dacă tot n-avem atribuţii, facem o strategie
Ministrul economiei, Varujan Vosganian (PNL), a declarat că România ar trebui să aibă parte de un rating de ţară mai bun, având în vedere programul reuşit de consolidare fiscală prin care a trecut din 2010 încoace şi faptul că percepţia reală de risc a investitorilor faţă de titlurile româneşti s-a ameliorat sensibil.
În speţă, ar fi vorba de Standard & Poor's, care menţine titlurile româneşti din 2008 încoace în categoria junk. Vosganian a anunţat şi că va începe consultări cu reprezentanţii a 80 de ramuri industriale din ţară, spre a găsi o soluţie de reindustrializare a ţării. Vosganian încearcă astfel să recâştige teren în minister şi în guvern, după ce Constantin Niţă (PSD) i-a luat companiile energetice din portofoliul OPSPI, premierul i-a respins proiectul de restructurare în energie şi minerit, iar greviştii de la Oltchim i-au cerut demisia.
Ministerul Economiei va chema la consultări reprezentanţi din 80 de ramuri industriale din România pentru a găsi soluţii de reindustrializare, iar la începutul lunii iunie va fi realizat un rezumat al opţiunilor pe fiecare domeniu, a anunţat ministrul Vosganian. "Am identificat 80 de industrii diferite şi vom avea discuţii cu fiecare dintre acestea astfel încât la începutul lunii iunie, împreună cu membrii comisiei care elaborează strategia (de reindustrializare a României - n.r.), să facem un rezumat cu opţiunile tuturor zonelor, segmentelor industriale din România", a afirmat el.
Ministerul Economiei va întocmi patru documente, respectiv un document de politică industrială, de strategie de cercetare, de strategie de export şi de dezvoltare economică rurală, care vor reprezenta elemente-pilon în completarea strategiei de competitivitate, cu aplicabilitate pe termen lung, până în 2020, potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei, Adrian Ciocănea.
Vosganian a arătat că pentru industrializarea României este necesară privatizarea şi retragerea statului din economie, cu câteva excepţii de natură strategică, precum şi implicarea în zonele industriale de vârf şi integrarea industriei prelucrătoare într-o strategie comună europeană, care să nu fie protecţionistă, dar care să susţină industriile.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro