De ce cresc salariile dacă piaţa muncii e îngheţată. Cu cât vor creşte salariile din 2025 VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 27 octombrie 2024 24 afişări

De ce cresc salariile dacă piaţa muncii e îngheţată. Cu cât vor creşte salariile din 2025 VIDEO

Piaţa muncii se află într-un moment de cumpănă. Anul 2024 este unul  în care companiile de pe piaţa locală se preocupa mai mult de conservarea resurselor financiare decât de creştere. Potrivit INS, 29 de sectoare de activitate au înregistrat o scădere a numărului de angajaţi. În ciuda acestor rezultate, salariile continuă să crească. Cornel Apostol, director operational Prohuman România, este de părere că principalul factor care împinge în sus salariile este inflaţia. Pentru a avea angajaţi motivaţi şi competitivi, banii care ajung în portofel trebuie să concureze cu preţurile mari.

„Inflaţia va împinge întotdeauna  salariile în sus. Odată cu inflaţia aceasta trebuie să ai şi colegii motivaţi. Angajaţii trebuie să fie motivaţi. Salariile au crescut spectaculos în 2023, analizele noastre arată o creştere de 13-15% în 2023” declarat Cornel Apostol, director operaţional Prohuman, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Cu toate acestea, anul 2024 n-a mai respectat atât de clar această regulă. În 2023, salariile au crescut, potrivit analizelor realizate de firma de recrutare Prohuman România cu 10-15%, în timp ce în 2024, creşterea a fost cuprinsă între 8 şi 10%. Pentru 2025, Cornel Apostol, estimează o continuare a acestui trend negativ, ce ar putea aduce creşteri de salarii cuprinse între cinci şi maxim opt procente.

„În 2024, creşterea se temperează, undeva la 8-10 procente şi ne aşteptăm ca în 2025 să aducă o creştere a salariilor undeva între cinci şi opt procente” a mai spus Cornel Apostol la ZF Live.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
salarii,
piata muncii,
gheata,
video

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.