De ce trebuie să renunţaţi la paracetamol dacă aveţi astm
Paracetamolul poate înrăutăţi simptomele de astm atât în cazul copiilor, cât şi al adulţilor care suferă ce această boală.
Potrivit unui studiu medical citat de cotidianul Daily Mail, substanţa activă acetaminophen, care este prezentă în Tylenol şi Paracetamol, are o influenţă directă asupra astmului. Cercetătorii au descoprit că riscul de a agrava simptomele sau de a se îmbolnăvi de astm în cazul copiilor cu vârste cuprinse între şase şi şapte ani care iau paracetamol măcar o dată pe an este cu 60% mai mare decât în cazul copiilor care nu se tratează cu acest medicament. În cazul copiilor cărora li se administrează paracetamol cel puţin o dată pe lună şansele de a se îmbolnăvi de astm sunt chiar de trei ori ai mari.
"Am vrut să vorbesc despre rezultatele acestui studiu pentru a mă asigura că pediatrii vor începe să scoată acetaminophenul din planul de tratament pentru febră şi răceală şi să-l înlocuiască cu alte medicamente", spune doctorul John McBride, directorul Centrului de Boli Respiratorii Robert T. Stone, din cadrul Spitalului de Pediatrie Akron din Ohio.
Un alt studiu, care urmărea corelaţia dintre medicament şi astm în cazul adolescenţilor a relevat că riscul de a dezvolta astm este cu 40% mai mare în cazul tinerilor care iau acetaminophen decât în cazul celor care iau alte medicamente.
Cu toate acestea, medicii care au studiat în amănunt această boală spun că nu au fost dovedite relaţii concrete de cauzalitate între cele două şi că studiile vorbesc doar despre riscuri.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro