Debut pozitiv de săptămână la Bursa de Valori Bucureşti: indicele principal BET creşte cu 0,2%. Tranzacţii de 40 mil. lei

Autor: Liviu Popescu Postat la 21 octombrie 2024 18 afişări

Indicele bursier BET, care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 20 de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti, a urcat cu 0,2% pe 21 octombrie 2024 şi a ajuns la 17.441 de puncte, într-o şedinţă în cea mai tranzacţionată acţiune a fost Banca Transilvania (TLV), potrivit datelor bvb.ro.

Debut pozitiv de săptămână la Bursa de Valori Bucureşti: indicele principal BET creşte cu 0,2%. Tranzacţii de 40 mil. lei

Indicele bursier BET, care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 20 de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti,  a urcat cu 0,2% pe 21 octombrie 2024 şi a ajuns la 17.441 de puncte, într-o şedinţă în cea mai tranzacţionată acţiune a fost Banca Transilvania (TLV), potrivit datelor bvb.ro. 

Astfel, cea mai mare bancă din România a înregistrat tranzacţii de 11 mil. lei. Preţul acţiunilor TLV s-a apreciat cu 0,7% la 27,8 lei. A doua cea mai tranzacţionată companie a fost Petrom cu 8,7 mil. lei, urmată de Sphera Franchise Group cu 6,5 mil. lei.  Lichiditatea pe segmentul de acţiuni a fost 35 mil. lei, peste media ultimelor zile.

Din rândul celor 20 de acţiuni ale BET, 11 au fost pe minus luni – de la minus 1,6% pentru acţiunile Purcari şi One United, la minus 1,3% pentru TeraPlast, la minus 0,4% pentru Fondul Proprietatea, Transgaz şi Transport Trade Services. Restul au avut creşteri de la 0,4% pentru Hidroelectrica, 0,7% pentru banca de la Cluj, Aquila, Electrica. Acţiunile TEL au urcat cu 1,7%, potrivit bvb.ro. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
bvb,
bet,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.