Dragoş Damian, Terapia Cluj: 8 august, ziua internaţională a pisicii. Dacă ai reuşit să faci o pisică să se aşeze unde vrei tu, înseamnă că eşti capabil sa conduci orice organizaţie. Aceşti executivi sunt cei mai potriviţi pentru poziţiile din HR, însă mulţi dintre ei ajung CEO în mari grupuri internaţionale

Autor: Dragos Damian Postat la 08 august 2024 61 afişări

Dragoş Damian, Terapia Cluj: 8 august, ziua internaţională a pisicii. Dacă ai reuşit să faci o pisică să se aşeze unde vrei tu, înseamnă că eşti capabil sa conduci orice organizaţie. Aceşti executivi sunt cei mai potriviţi pentru poziţiile din HR, însă mulţi dintre ei ajung CEO în mari grupuri internaţionale

Revistele de specialitate demonstrează că executivii care au ales pisica pe post de animal de companie sunt cu până la 20% mai eficienţi decât ceilalţi.

Astfel, speranţa de viaţă a executivilor care au pisici este cu cel puţin 5 ani mai mare, datorita efectului terapeutic al ”torsului” şi al ”frământatului de biscuiţi”, activităţi proprii felinelor domestice, nemaiîntâlnite la alte animale de companie.

De asemenea, s-a demonstrat că de la aspiratul de (foarte mult) păr de pisică numărul limfocitelor T-helper, al eozinofilelor şi al macrofagelor este mai mare la executivii cu pisici, asta contribuind la creşterea imunităţii generale, foarte necesară la managerii din industria farmaceutică. Oricum, este recomandată ţinerea unui anti-histaminic în dulăpiorul de medicamente.

Executivii care au în telefon cel puţin 100 de poze cu pisica lor iau decizii cu 4,5% mai repede uitându-se în timpul întâlnirilor de afaceri la aceste poze. Excelenţi pentru poziţii de M&A.

Executivii cu pisici acasă au o igienă personală ireproşabilă, fac duş de 2-3 ori pe zi şi se îmbracă atent şi elegant. Excelenţi pentru poziţii de asistenţi MD sau CEO.

Executivii care au pisici acasă sunt capabili să dezvolte culturi organizaţionale uimitoare, pentru că au cu peste 60% mai multa răbdare şi determinare în tot ceea ce fac. Se ştie că o pisică poate memora şi executa până la 200 de comenzi, dar nu vrea. Aşadar, dacă ai încercat şi reuşit să faci o pisică să se aşeze unde vrei tu înseamnă că eşti capabil sa conduci orice organizaţie – aceşti executivi sunt cei mai potriviţi pentru poziţiile din HR, însă sunt evidenţe că mulţi dintre ei ajung CEO în mari grupuri internaţionale.

Executivii care au ales pisica drept animal de companie sunt cu circa 95% mai curioşi decât ceilalţi, lucru care îi face aşi, de exemplu, în marketing. Dar, în egală măsura, asta poate crea o serie de tensiuni în organizaţiile care au mulţi angajaţi din generaţia Z, cărora pe bună dreptate nu le place să iţi bagi nasul în lucrurile lor şi să le spui ce să facă - pentru că au un smartphone care deja face asta.

Evident ca sunt şi o serie de posibile dezavantaje în evoluţia profesională a executivilor care au acasă pisici.

Sunt cu aproximativ 38% mai încăpăţânaţi, însă asta îi face foarte eficienţi în poziţiile de conducere din bănci.

Pentru că îşi divinizează patrupedul dezvolta o tendinţa cu 32% mai mare să îşi complimenteze şeful fără motiv – unii nu văd asta ca pe un dezavantaj, acest atribut fiind potrivit pentru organizaţiile cu o structură oligarhică.

Şi nu în ultimul rând, dorm cu până la 17,5% mai mult decât executivii de pe poziţii similare, însă se scoală odihniţi şi gata să ia decizii foarte bune - avantaj pentru executivii din dezvoltarea afacerii.

Aşadar, pisica este animăluţul de companie de elecţie pentru toţi oamenii de afaceri care au aspiraţii mari în carieră, îi poate face, aşa cum arata studiile de specialitate, cu 20% mai eficienţi. Şi cu până la 100% mai fericiţi şi relaxaţi când ajung acasă târziu, după o zi istovitoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pisica,
executivi,
august,
ceo,
cluj,
dragos damian

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.