Ediţia germană a Business Insider scrie despre Octavian Pătraşcu, românul de 38 de ani care a devenit acţionar majoritar şi CEO al fintech-ului german Naga: „conduce 600 de oameni şi lucrează 16 ore pe zi”

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 01 octombrie 2024 8 afişări

Ediţia germană a Business Insider scrie despre Octavian Pătraşcu, românul de 38 de ani care a devenit acţionar majoritar şi CEO al fintech-ului german Naga: „conduce 600 de oameni şi lucrează 16 ore pe zi”

Octavian Pătraşcu, un român de 38 de ani dintr-un “mic oraş din România” - Târgu Jiu care a studiat economia şi dreptul la Bucureşti, şi a renunţat la cariera de avocat pentru a contribui la dezvoltarea unei platforme de trading online în urmă cu mai bine de un deceniu, şi-a dezvoltat după exitul din acel proiect propria platformă de tranzacţionare cu care a ajuns să achiziţioneze fintech-ul Naga din Hamburg ca parte a unui plan de expansiune internaţională, scrie ediţia din Germania a Business Insider.

Pătraşcu lucrează zilnic 16 ore, până la 23,30 şi conduce 600 de oameni cu ţinta “ de a schimba modul în care oamenii investesc”, notează Business Insider Germania în profilul dedicat antreprenorului român.

Publicaţia notează că Pătraşcu a investit şi 8 mil. euro din fondurile personale în Naga. "Practic, am pariat pe mine însumi" a spus Pătraşcu..

După achiziţia Naga, antreprenorul român a introdus reguli noi privind managementul companiei, în care fiecare cheltuială este revizuită şi justificată. “"Acum, totul funcţionează mult mai structurat, dar angajaţii au nevoie de timp pentru a se obişnui cu aceste noi procese", adaugă el.

Publicaţia notează că antreprenorul a introdus un sistem bazat pe salarii fixe, la care se adaugă bonusuri pentru performanţă. "Toată lumea primeşte un salariu fix, dar avem o politică de compensaţii care se întinde pe 100 de pagini. Aceasta stipulează în detaliu modul în care angajaţii primesc bonusuri pentru performanţa lor individuală şi succesul companiei."

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.