Electrica ar putea participa la licitaţia pentru vânzarea filialelor CEZ din România într-un consorţiu alături de Hidroelectrica şi SAPE
Electrica vrea să participe, alături de Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) şi de Hidroelectrica, la licitaţia organizată de grupul ceh CEZ pentru vânzarea filialelor sale din România.
”Electrica doreste sa informeze actionarii si investitorii cu privire la faptul ca este in curs de a explora posibilitatea participarii sale, in cadrul unui potential consortiu format impreuna cu Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie S.A. (S.A.P.E. S.A.) si Societatea de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale Hidroelectrica S.A., la procedura competitiva organizata de CEZ a.s. pentru vanzarea filialelor sale din Romania”, se arată într-un anunţ publicat la BVB.
Compania a precizat că va informa acţionarii şi investitorii în privinţa unei potenţiale participări la licitaţie.
Electrica este cel mai important operator naţional de reţele de distribuţie a energiei electrice şi acoperă 18 judeţe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Cele trei companii de distribuţie din cadrul Grupului gestionează 198.988 km de linii electrice şi deservesc aproximativ 3,8 milioane de consumatori finali.
Compania a anunţat recent fuziunea prin absorbţie a celor trei societăţi de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului şi vrea să devină un furnizor integrat de soluţii energetice, cu un portofoliu care să acopere atât servicii de proiectare şi execuţie pentru reţelele de distribuţie şi instalaţiile de producţie, cât şi servicii adaptate nevoilor clienţilor business.
La rândul ei, conducerea HIdroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică, a convocat acţionarii pe 25 iunie 2020 pentru a aproba întocmirea şi depunerea unei oferte angajante în cadrul procesului de vânzare a Grupului CEZ România.
CEZ vrea să iasă din România pentru a se concentra pe dezvoltarea în Cehia a unor centrale nucleare.
Grupul din energie CEZ, controlat în proporţie de 70% de statul ceh, îşi va vinde operaţiunile din România, Turcia şi Polonia. Cehii sunt prezenţi pe piaţa românească din 2005, când au preluat distribuţia de energie electrică Electrica Oltenia SA.
CEZ deţine în România şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântanele, Cogealac şi Gradina, o investiţie de 1,1 miliarde de euro. Cele 240 de turbine eoliene deţinute de grupul CEZ au fost puse în funcţiune la sfârşitul anului 2012, la patru ani de la debutul lucrărilor.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro