Elon Musk dezvăluie viitorul transportului autonom:

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 11 octombrie 2024 37 afişări

Elon Musk dezvăluie viitorul transportului autonom:

Elon Musk a dezvăluit "Cybercab-ul" în cadrul unui eveniment foarte aşteptat de investitorii Tesla, dar a oferit detalii limitate despre aspectele esenţiale ale noului produs. Musk a prezis că taxiul autonom va avea un preţ mai mic de 30.000 de dolari, informează Financial Times.

„Cred că transportul autonom va deveni atât de accesibil încât îl vom putem considera un mijloc de transport public personalizat”, a declarat Musk joi, după ce a sosit la studiourile Warner Bros din Los Angeles într-un Cybercab fără volan şi pedale.

El a menţionat că producţia de robotaxi ar putea începe înainte de 2027, subliniind că serviciul va avea nevoie de aprobarea autorităţilor de reglementare. De asemenea, Musk a prezentat un prototip pentru un vehicul autonom de 20 de persoane, numit „Robovan”.

De la anunţul evenimentului „ziua robotaxiului” pe 5 aprilie, acţiunile Tesla au crescut cu 45%, în aşteptarea prezentării. Musk a afirmat că dezvoltarea conducerii autonome şi a inteligenţei artificiale ar putea ridica valoarea companiei la 5 miliarde de dolari, de aproximativ şapte ori mai mare decât valoarea sa actuală.

Totuşi, acţiunile au scăzut cu 5% vineri în tranzacţiile dinaintea deschiderii pieţei.

După numeroase amânări, evenimentul lui Musk a început cu aproape o oră întârziere şi s-a încheiat în mai puţin de 30 de minute, având ca moment final un spectacol de roboţi dansând într-un decor ce semăna cu un acvariu uriaş.

Musk nu a oferit detalii despre tehnologia din spatele robotaxiului sau despre cum va reduce costul vehiculelor autonome.

Deşi proiectul robotaxi este unul pe termen lung, cea mai mare dezamăgire pentru investitori a fost faptul că Musk nu a prezentat un model electric mai accesibil, cunoscut neoficial drept Model 2, care ar urma să coste 25.000 de dolari, necesar pentru a revigora portofoliul de produse Tesla.

Garrett Nelson, analist la CFRA Research, s-a declarat dezamăgit de lipsa clarităţii în ceea ce priveşte planurile pe termen scurt ale Tesla. „Considerăm că evenimentul nu a reuşit să clarifice perspectivele de câştiguri pe termen mediu”, a spus el.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.