Elon Musk pariază tot pe Trump: Cel mai bogat om din lume a donat aproape 75 de milioane de dolari pentru a-l ajuta pe Donald Trump să recâştige Casa Albă

Autor: Ştefan Stan Postat la 16 octombrie 2024 9 afişări

Elon Musk pariază tot pe Trump: Cel mai bogat om din lume a donat aproape 75 de milioane de dolari pentru a-l ajuta pe Donald Trump să recâştige Casa Albă

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a donat aproape 75 de milioane de dolari pentru a-l ajuta pe Donald Trump să recâştige Casa Albă la alegerile prezidenţiale de luna viitoare, scrie FT.

Musk a făcut mai multe donaţii de mai multe milioane de dolari în cursul trimestrului al treilea către America Pac, comitetul său de acţiune politică, conform unei declaraţii federale publicate marţi, oferind grupului un buget uriaş pentru a sprijini candidatura lui Trump pentru realegere.

Potrivit organizaţiei non-profit independente OpenSecrets, grupul a cheltuit deja peste 96 de milioane de dolari pentru susţinerea lui Trump şi încă aproximativ 10 milioane de dolari pentru sprijinirea republicanilor în alegerile pentru Congres.

Musk, care deţine grupul de social media X şi conduce Tesla, l-a susţinut pe Trump în iulie, după ce candidatul republican a supravieţuit unei tentative de asasinat la un miting în Butler, Pennsylvania. Musk s-a alăturat lui Trump pe scena aceluiaşi loc pentru un eveniment în această lună.

Musk a declarat după publicarea dosarelor că se va întoarce miercuri în Pennsylvania pentru a începe „o serie de discuţii” în tot statul, un câmp de luptă electoral vital.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegeri,
grup

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.