EVALUAREA NAŢIONALĂ: Elevii clasei a VIII-a susţin de luni simularea la Limba română, Matematică şi Limba maternă
Elevii clasei a VIII-a susţin, de luni până miercuri, simularea Evaluării Naţionale, prima probă fiind la Limba română, urmată de Matematică şi Limba maternă.
Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va avea loc în 23 februarie la Limba şi literatura română, în 24 februarie la Matematică şi în 25 februarie la Limba şi literatura maternă, doar pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Afişarea rezultatelor este programată pentru 6 martie.
Elevii care participă la simulare nu pot intre în sălile de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale.
Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între elevi sau cu persoane din exterior.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
În 2015, Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22-24 iunie.
Anul trecut, doar 48,8 la sută dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 66,95 la sută la Limba română şi 30,4 la sută la Matematică.
Din totalul celor 187.886 de elevi înscrişi, 177.946 (94,7 la sută) au participat şi la proba de Limba română şi la cea de Matematică. Dintre aceştia, 86.893 (48,8 la sută) au obţinut medii peste 5.
La proba de Limba română, 119.963 (66,95 la sută) de elevi au obţinut note peste 5, în timp ce la Matematică au fost 54.465 (30,4 la sută) cu note de promovare.
Prezenţa la proba de Limba maternă a fost de 94,5 la sută, iar 7.912 (76 la sută) elevi au obţinut note peste 5.
Cea mai mare pondere a elevilor care au obţinut medii peste 5 a fost înregistrată în municipiul Bucureşti - 64,21 la sută, urmat de judeţul Brăila - 60,42 la sută şi judeţul Cluj - 59,18 la sută. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Călăraşi - 34,18 la sută, Caraş-Severin - 36,28 la sută şi Tulcea - 37,95 la sută.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro