Finanţe personale. NN Pensii investeşte 136 mil. lei în Premier Energy şi ajunge la o deţinere de 5,56%

Autor: Liviu Popescu Postat la 28 mai 2024 23 afişări

Finanţe personale. NN Pensii investeşte 136 mil. lei în Premier Energy şi ajunge la o deţinere de 5,56%

Astăzi, acţiunile Premier debutează la BVB.

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, la care 2 milioane de salariaţi români contribuie cu o parte din venitul brut lunar, a intrat în acţionariatul companiei Premier Energy (PE) prin intermediul ofertei de listare derulate de furnizorul de gaze naturale şi şi electricitate la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit unui raport publicat luni la BVB.

Astfel, NN Pensii a raportat o deţinere de circa 7 milioane de acţiuni, echivalentul a 5,56% din companie. La preţul de 19,5 lei pe acţiune la cât a fost închisă ofertă, investiţia NN Pensii este de 136,5 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Aceasta reprezintă 0,29% din cele mai recente active de 46 mld. lei la final de aprilie.​

Premier Energy (simbol bursier PE), furnizor şi distribuitor de electricitate la care fondul ceh de investiţii Emma Capital are o deţinere de 71%, debutează astăzi la Bursa de Valori Bucureşti după ce a încheiat a cincea cea mai mare ofertă de listare din istoria BVB, cu o valoare de 695 mil. lei.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.