Firma din Voluntari cu sediul într-o casă şi un singur angajat, care a obţinut cel mai bun punctaj pentru ajutorul de stat de investiţii cu impact major, vrea să facă o fabrică de echipamente de identificare prin unde radio. Ce spune Ministerul Finanţelor într-un răspuns pentru ZF despre investiţie
Firma K2 Top Business Consulting din Voluntari, cu sediul într-o casă şi un singur angajat, care a obţinut cel mai bun punctaj pentru ajutorul de stat de investiţii cu impact major, va face o fabrică de echipamente de identificare prin unde radio, se arată într-un răspuns al Ministerului de Finanţe adresat ZF.
Reprezentanţii Ministerului de Finanţe au explicat pentru ZF: „În cadrul aplicaţiei prin care se depun cererile de finanţare la Ministerul Finanţelor, punctajele se dau automat de aplicaţie în funcţie de locaţie, valoare şi tipul investiţiei. Punctajul stabileste doar ordinea de intrare în analiză. Urmează ca proiectul să fie evaluat de către echipa MF, inclusiv din perspectiva capacităţii firmei de a implementa un proiect de asemenea anvergură.”
Codul CAEN pentru care firma amintită solicită finanţarea de 235 mil. lei este 2630: Fabricarea echipamentelor de comunicaţii. Denumirea proiectului înaintat către Finanţe este „Înfiinţarea unei unităţi noi de producţie de sisteme de identificare prin radiofrecvenţă RFID”.
Sistemul de identificare prin unde radio RFID (Radio-Frequency Identification) este practic similar cu „citirea” unui cod de bare sau cod QR, doar că modalitatea de citire se face, aşa cum îi spune numele, prin unde radio. Sistemele de acest tip sunt folosirea la gestionarea şi monitorizarea stocurilor unui depozite, de exemplu, sau la urmărirea produselor pe lanţul logistic. Spre exemplu, preţul unui sistem RFID pentru înregistrarea intrărilor şi ieşirilor de mărfuri costă, pe un site de specialitate, peste 10.000 de euro.
Firma K2 TOP BUSINESS CONSULTING SRL, care a obţinut prima poziţie pentru acordarea de ajutor de stat pentru investiţii majore din partea guvernului, a avut în 2023 afaceri de aproape 270.000 de lei, în creştere cu 27% faţă de anul anterior. Are un singur angajat şi a fost înfiinţată în 2010. Cel mai bun an a fost 2014, cu cea mai mare cifră de afaceri, de 550.000 de lei.
Printre companiile şi instituţiile care au contractat servicii ale acesteia se numără Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, DIRECTIA GENERALA IMPOZITE SI TAXE LOCALE SECTOR 3, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" Bucuresti – Ilfov sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Ţara Bârsei" al judeţului Braşov.
Potrivit siteului firmei, aceasta oferă soluţii de securitate şi management al riscului adaptate nevoilor specifice ale altor businessuri, având, 22 de ani în managementul riscului şi mai mult de 10 ani în audit intern, audit de mediu şi resurse umane. Analiza de risc la securitatea fizică este esenţială şi obligatorie pentru toate societăţile comerciale, indiferent de tipul capitalului social. Orice companie care deţine bunuri sau valori, sub orice formă, are obligaţia de a asigura protecţia acestora prin evaluarea şi gestionarea riscurilor de securitate fizică.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro