Fotografii impresionante reprezentând lupta unor fotografi pentru conservarea vieţii sălbatice - FOTO SI VIDEO

Autor: Roxana Cârcior, Andra Stroe Postat la 29 ianuarie 2018 147 afişări

Fotografii luptă impotriva distrugerii vieţii sălbatice – Este numele unui proiect recent al unui grup internaţional de fotografi premiaţi, care au decis să lupte pentru stoparea comerţului cu animale sălbatice prin intermediul unor fotografii impresionante.

Alături de traficul de persoane, droguri şi arme, comerţul ilegal cu animale sălbatice este una dintre cele mai răspândite activităţi criminale la nivel mondial.

Fotografii care au iniţiat proiectul şi-au propus să îi  informeze şi să îi responsabilizeze prin intermediul fotografiilor pe cei care nu realizează gravitatea acestei probleme.

„Cea mai mare parte a lumii nu ştie nici măcar ce se întâmplă cu propria sa planetă. Dar acest aspect este încă rezolvabil”, susţine Brent Stirton, unul dintre fotografii participanţi la proiect.

Scopul proiectului este de a aduna toate fotografiile într-o carte, din vânzarea căreia fotografii speră să obţină fonduri pentru fundaţiile care luptă împotriva comerţului ilegal cu animale sălbatice. Cartea va fi lansată în mai 2018, inclusiv în limba mandarină, deoarece distribuţia sa în China ar putea reprezenta o contribuţie valoroasă la construirea unui dialog cu consumatorii.


1. Un membru al unei unităţi feminine anti-braconaj, înfiinţată în Zimbabwe. În fiecare zi, aceste femei se confruntă cu realitatea aspră a conservării vieţii sălbatice, în timp ce îşi fac şi meseria de mame.


2.Un voluntar al ONG-ului Care for Wild Africa, îngrijeşte un rinocer după ce a acesta a fost atacat de de hiene. Rinocerul a rămas orfan după ce mama lui a fost ucisă de braconieri. Acesta a fost norocos, însă majoritatea puilor sunt la rândul lor ucişi de braconieri, care folosesc macete pentru a le rupe coloana, încât să nu mai poată fugi. 


3.O gorilă în braţele îngrijitorului său, în drum spre noul centrul de îngrijire a maimuţelor orfane sau eliberate din captivitate de către Ape Action Africa din Camerun. 


4.La 30 aprilie 2016, Kenya a organizat cea mai mare incendiere a fildeşului de până atunci. Pădurarii au ars 105 tone de fildeş în Parcul Naţional din Nairobi, pentru a-i împiedica pe braconieri să-l vândă.

VEDETI CONTINUARE IN PAGINA 2 >>>>>>>>>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.