Gabriel Ţuţu, directorul general Romarm, este în continuare în concediu de odihnă, iar din scrisoarea Parchetului General nu reiese că ar fi incompatibil cu mandatul pe care îl are, spune ministrul Economiei, Florin Spătaru
„Activitatea Romarm continuă. Am solicitat Parchetului General clarificări privind statutul juridic. Am primit aceste clarificări. Compania Romarm funcţionează cu o conducere interimară. Dna director economic are mandatr să reprezinte societatea. Consiliul de Administraţie a luat act de răspunsul parchetului privindu-l pe dl. Ţuţu. Nu s-a întoers în activitate. Este în continuare în concediu, dar activitatea Romarm continuă”, spune Florin Spătaru.
El precizează că Parchetul General a clarificat statutul juridic şi care sunt restricţiile de desfăşurare a activităţii lui Gabriel Ţuţu.
„Din această scrisoare nu reiese că ar fi incompatibil cu mandatul pe care îl are. Dar noi ne-am asigurat că activitatea Romarm să continue prin această conducere interimară. Dl. Ţuţu nu e prezent în cadrul companiei. I-au fost puse în vedere anumite restricţii. Ministerul Economiei a demarat procedurile pentru selecţia Consiliului de Administraţie şi a Directorului General, confort OUG 109. O vom face cu prioritate. Am demarat aceste proceduri. O estimare - cred că undeva în jur de trei luni de zile”, încheie Spătaru.
Procurorii DNA au dispus, la finalul lunii ianuarie, efectuarea urmăririi penale a lui Gabriel Ţuţu, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, trafic de influenţă în formă continuată şi fals intelectual, şi a unei persoane fizice, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.
În pandemie, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Ţuţu, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în cauză, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a 7 utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.
CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului).
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro