Google. Noi caracteristici interesante apar în Android şi în Maps
Google a anunţat integrarea Gemini cu TalkBack în Android. În plus, urmează să fie introduse noi instrumente de accesibilitate bazate pe inteligenţa artificială. O serie de noutăţi sunt menite să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor cu nevoi speciale.
„Lookout” este o funcţie pentru a ajuta persoanele cu deficienţe de vedere. Aceasta le va ajuta să înţeleagă mai bine mediul înconjurător prin utilizarea camerei foto a smartphone-ului lor. Printre principalele sale funcţii se numără „Lookout Mode” (beta), care permite localizarea anumitor obiecte şi oferă indicii audio, „AI Image Captions”, care foloseşte inteligenţa artificială pentru a genera descrieri pentru imagini, informează Tecnoandroid.
Urmează apoi „Object Recognition” pentru a ajuta la navigare prin identificarea obiectelor şi a persoanelor, „Text Scanning Support” pentru a citi documente şi surse de text şi, în final, „Navigation Help” oferă posibilitatea de a obţine indicaţii audio cu ajutorul GPS şi al altor senzori de pe smartphone.
Lookout este disponibil în mai multe limbi şi poate fi descărcat gratuit din Google Play Store.
Cea de-a doua funcţie se referă la „Look to Speak”, lansată în 2020. Odată cu actualizarea recentă, aplicaţia permite utilizatorilor să comunice prin intermediul simbolurilor şi emoji-urilor, pe lângă textele prestabilite. Această funcţie este deosebit de benefică pentru persoanele cu dificultăţi de alfabetizare sau cu bariere lingvistice.
„Project Gameface", mouse-ul de gaming open source hands-free, ajunge şi pe smartphone-urile Android.
Prin intermediul acestei funcţii, pot fi create aplicaţii care oferă controlul dispozitivului prin gesturi şi expresii faciale.
De asemenea, Google Maps este protagonista unei serii de noi funcţii cu scopul de a îmbunătăţi accesibilitatea. Mai exact, urmează ghiduri de mers pe jos mult mai detaliate, cu descrieri audio. Acestea sunt disponibile atât pe Android, cât şi pe iOS, în toate limbile acceptate. Pe de altă parte, citirea ecranului pentru Lens din Google Maps descrie locurile din jurul utilizatorului. Pentru mai mult de 50 de milioane de locuri, sunt incluse informaţii privind accesibilitatea, cu detalii şi despre toalete, locuri accesibile şi chiar locuri de parcare.
În plus, o nouă funcţie permite căutarea în funcţie de accesibilitate, prin intermediul căreia pot fi filtrate recenziile pentru a afla toate informaţiile privind accesibilitatea pentru scaune cu rotile. O altă funcţie permite identificarea locaţiilor compatibile cu Auracast prin transmiterea audio direct către aparatele auditive.
În cele din urmă, „Project Relate", o aplicaţie Android destinată persoanelor cu vorbire non-standard, va vedea introducerea unor setări personalizate care permit modelului de recunoaştere vocală să înveţe fraze specifice în funcţie de nevoile individuale. Totodată, notificările sonore au fost reproiectate.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro