Grupul turcesc Memorial se extinde în România cu o clinică la Piaţa Presei în Capitală

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 11 august 2024 83 afişări

Grupul Memorial Healthcare, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul medical privat din Turcia, care a intrat direct pe piaţa locală în decembrie 2022, mai urmează să deschidă o locaţie în zona de nord a Capitalei, chiar lângă Piaţa Presei.

Grupul turcesc Memorial se extinde în România cu o clinică la Piaţa Presei în Capitală

♦ Memorial are deja sigla pe clădirea care urmează să devină clinică şi care se află în cadrul complexului City Gate de la Piaţa Presei ♦ Grupul turcesc a intrat în România în decembrie 2022 prin achiziţia spitalului Monza, tot în nordul Capitalei.

Grupul Memorial Healthcare, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul medical privat din Turcia, care a intrat direct pe piaţa locală în decembrie 2022, mai urmează să deschidă o locaţie în zona de nord a Capitalei, chiar lângă Piaţa Presei.

Este a doua investiţie într-o unitate pro­prie a grupului turcesc pe piaţa locală, după achiziţia spitalului Monza din Băneasa în urmă cu aproape doi ani, prin care Memorial şi-a făcut intrarea pe piaţa locală prin pre­zenţă directă.

Clădirea în care se va extinde Memorial face parte din complexul City Gate, care cu­prinde două clădiri-turn (parter plus 18 etaje). Pe clădirea care va deveni clinică a apărut deja brandul Memorial. Anterior, acolo au fost birourile Microsoft, potrivit datelor ZF.

Într-un interviu pentru ZF, Ugur Genç, board member al Memorial Healthcare Group spunea că are în plan deschiderea unei clinici de 2.000 mp, cu două etaje şi 27 de cabinete.

Complexul City Gate are una dintre cele mai mari parcări din Bucureşti - 40.000 mp - oferind acces subteran pentru peste 1.000 de maşini şi accesibilitate din două direcţii ale oraşului.

Memorial mai are un spital tot în zona de nord a Bucureştiului, în Băneasa, la cinci kilo­metri de clinica aflată acum în construc­ţie. La finalul lui 2022, Memorial a achiziţio­nat unitatea medicală construită de italienii de la Monza în cadrul proiectului Enayati Medical City. Spitalul are o capacitate de 107 paturi, dintre care 20 paturi de terapie intensivă şi 15 paturi de spitalizare de zi, inclusiv pentru tratamentele oncologice.

„Am venit în România pentru că ţara este mare, apoi este o bază bună de doctori“, spunea Ugur Genç.

El completa că a ales să cumpere o clădire de spital deja construită în detrimentul uneia greenfield pentru a limita timpul de aşteptare cu construcţia, autorizările.

După o analiză a pieţei, Memorial a decis achiziţia unui spital, în detrimentul unei construcţii de la zero. Din totalul de 75.000 de pacienţi din afara Turciei, românii ocupau locul cinci, după pacienţii din  Kazahstan, Azerbaidjan, Libia şi Bulgaria.

Grupul are deja în ţara-mamă - Turcia, 11 spitale, care cumulează 2.000 de paturi şi angajează 9.000 de oameni în total. Este, de asemenea, o destinaţie aleasă de peste 75.000 de pacienţi anual din aproape toate ţările lumii pentru a se trata, fiind un jucător important în domeniul turismului medical.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Memorial,
piata,
grup,
turcia,
clinica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.