ING Bank va înlocui schema de sprijin pentru clienţii care vor amânarea plăţii creditelor anunţată de bancă pe 17 martie cu prevederile OUG pe acest subiect, inclusiv pentru clienţii care au solicitat deja amânarea plăţii ratelor
ING Bank va înlocui schema de sprijin pentru clienţii care vor amânarea plăţii creditelor anunţată de bancă pe 17 martie cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 37/2020, care prevalează şi care prevede condiţii mai favorabile clienţilor.
Printre condiţiile instituite prin acest act normativ se numără o aplicabilitate mai largă, acoperind toate categoriile de clienţi, posibilitatea de a amâna plata ratelor şi/ sau dobânzilor pe o perioadă aleasă de debitori de până la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, precum şi un proces simplificat de acceptare a noilor condiţii contractuale, fără întocmirea de acte adiţionale şi fără necesitatea deplasării la sediul băncii.
Astfel, clienţii persoane fizice care vor să beneficieze de amânarea ratelor aferente creditului, fie că este vorba despre un credit de nevoi personale sau unul garantat cu ipotecă, trebuie să completeze formularul care se regăseşte pe site-ul ING până cel târziu pe data de 14 mai 2020 inclusiv.
Pentru clienţii care au solicitat deja amânarea ratelor prin soluţia oferită de ING (de până la două luni), aceştia vor fi migraţi pe noua opţiune, conform OUG 37/2020, aceasta fiind mai favorabilă, cu o perioadă de până la 9 luni de amânare a obligaţiilor de plată, dar şi un proces de obţinere simplificat, fiind necesară doar notificarea clienţilor.
Clienţii ING Bank vor fi contactaţi în termen de maxim 15 zile calendaristice de la data primirii solicitării cu un răspuns.
În cazul firmelor, în contextul noilor reglementări legale, ING Bank va răspunde solicitărilor privind cererile de amânare la plată a creditelor, pentru fiecare caz în parte.
Clienţii pot solicita amânarea obligaţiilor de plată scadente reprezentând credit, dobânzi şi comisioane pentru o perioada de la 1 la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.
În perioada de amânare la plată se va calcula dobândă, conform prevederilor contractelor de credit. Aceasta va fi achitată după perioada de amânare la plată, prin capitalizarea dobânzii aferente perioadei de amânare, respectiv adăugarea dobânzii astfel acumulate la soldul creditului existent la sfârşitul perioadei de suspendare şi eşalonarea până la noua maturitate, prin recalcularea obligaţiilor de plată lunare. Perioada de creditare se va putea extinde cu perioada de amânare la plată.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro