ING Tech: Proiectul Casy (Central Aggregation Service leveraging Yolt)

Postat la 05 martie 2021 323 afişări

Proiectul Casy reprezintă poarta de acces globală a ING către datele tuturor clienţilor care au conturi şi la alte bănci.

Descrierea inovaţiei:

Odată cu directiva Uniunii Europene privind serviciile de plată PSD2 (Payment Services Directive) prin care se urmăreşte deschiderea sectorului bancar către companii fintech şi alte organizaţii interesate, toate băncile sunt în prezent nevoite să îşi expună datele şi informaţiile relevante pentru a îmbunătăţi serviciile financiare online oferite clienţilor. Pornind de la acest context, ING Tech România a dezvoltat proiectul Casy prin care, folosind datele expuse, creează un serviciu de agregare a tuturor datelor şi conturilor, direct în aplicaţia de internet banking a ING (odată ce clientul şi-a oferit consimţământul). În câteva cuvinte, proiectul Casy îşi propune ca toate datele financiare privind operaţiunile bancare ale unui client (de la băncile şi fintech-urile unde acesta are deschis un cont bancar), să fie agregate direct în aplicaţia de mobile sau internet banking a ING. Acest aspect îi oferă utilizatorului o centralizare a tuturor conturilor şi operaţiilor financiare. Faza iniţială a proiectului Casy permite clientului să vizualizeze în aplicaţia de internet banking a ING toate tranzacţiile şi operaţiunile din conturile pe care acesta le deţine (indiferent de bancă sau fintech). Ulterior acestei prime etape, clientul va putea să efectueze toate tranzacţiile şi operaţiunile bancare din conturile sale într-o singură aplicaţie, cea a ING. Această inovaţie a mers mai departe de atât, oferind posibilitatea clientului să aducă într-un singur loc conturi de la diferite bănci din mai multe ţări din Europa. Rolul ING Tech România în dezvoltarea acestei inovaţii a pornit de la extinderea proiectului PSD2 şi a ideii de a centraliza toate tranzacţiile folosite prin aplicaţia Yolt, la a reuşi să integreze toţi providerii bancari (din România şi Europa), care intră sub efectul directivei PSD2. În prezent, soluţia tehnică este testată ca pilot cu utilizatori din Spania, iar începând cu primele luni din anul 2021 va fi integrată pentru toţi clienţii din această ţară, urmând apoi ca treptat, soluţia să fie integrată în toate ţările în care ING este prezent.

Elementul de noutate:

Această soluţie tehnică permite clienţilor să îşi centralizeze într-o singură aplicaţie nu doar conturile de la toate băncile din România, cât şi posibilitatea să integreze conturi deschise la bănci şi fintech-uri din Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, Casy permite odată ce clientul şi-a dat acordul să integreze conturile sale bancare în aplicaţie, sa nu mai fie nevoit să reintroducă sau să reconfirme datele deja adăugate, timp de 90 de zile.

Efectele inovaţiei:

Această inovaţie tehnică oferă clienţilor serviciilor bancare o flexibilitate şi mobilitate crescută, dându-le posibilitatea ca dintr-o singură aplicaţie să îşi coordoneze toate operaţiunile bancare care înainte trebuiau operate separat din aplicaţia fiecărei bănci. De asemenea, Casy oferă oportunitatea utilizatorilor care lucrează în mai multe ţări, poate chiar cu mai multe valute, să beneficieze de toate aceste aspecte integrate, oferind şi o experienţă unică clientului, fie că acesta se află în Olanda, România sau Spania. În câteva cuvinte, este vorba de o flexibilitate mai mare, centralizare a informaţiilor şi mobilitate crescută în cadrul Uniunii Europene pentru clienţii băncilor şi fintech-urilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.