INS: Afacerile din comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor au crescut cu 4,6% în ianuarie
Cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut în ianuarie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cu 4,6% ca serie brută şi cu 7,6% ca serie ajustată, potrivit datelor INS.
Evoluţia s-a datorat creşterilor înregistrate de comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+45,6%), de vânzările de autovehicule (+10,8%) şi de activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+7%). Vânzările de piese şi accesorii pentru autovehicule au scăzut cu 2,8%.
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,5% mai mică comparativ cu ianuarie 2014, provenită în principal de la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-8,6%), hoteluri şi restaurante (-3%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-2,6%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-1,7%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 5,4%.
În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, serviciile au scăzut cu 2%.
Comparativ cu decembrie, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a scăzut cu 19,2% ca serie brută, din cauza reducerilor înregistrate de vânzările de autovehicule (-25,2%), de comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-15,2%) şi de activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-6,6%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 31,7%.
Ca serie ajustată, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au majorat cu 3,8%.
În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, volumul cifrei de afaceri, ca serie brută, a fost cu 6,2% mai mic, din cauza scăderilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-11,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-8,2%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,6%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-2,8%) şi activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-0,5%).
Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din servicii au crescut cu 3,3%.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro