Inundaţii catastrofale în Japonia. Mai multe persoane sunt dispărute, zeci de mii au fost evacuate

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 septembrie 2024 10 afişări

O persoană a murit şi cel puţin şapte sunt dispărute în urma inundaţiilor care au afectat Japonia. De asemenea, autorităţile au decis să evacueaze zeci de mii de locuitori.

Inundaţii catastrofale în Japonia. Mai multe persoane sunt dispărute, zeci de mii au fost evacuate

Ploile torenţiale au provocat inundaţii şi alunecări de teren în Ishikawa, regiunea de coastă afectată în ianuarie de un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,6.

O persoană a murit şi alte şapte sunt date dispărute, au spus oficialii care vorbesc despre ploi „fără precedent”, potrivit BBC.

Agenţia de Meteorologie a Japoniei (JMA) a emis sâmbătă cel mai înalt nivel de alertă. Fenomenele din regiunea Ishikawa pot „pune viaţa în pericol” au avertizat specialiştii care au mai spus că ploile torenţiale vor continua până duminică la prânz.

Peste 40.000 de oameni din patru oraşe au primit ordin să plece după ce 12 râuri din regiune au provocat inundaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inundaţii,
japonia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.