Ion Ţiriac a adăugat la colecţie cel de-al 25-lea Ferrari. Cel mai nou exemplar poate costa peste 2 mil. euro

Autor: Bogdan Alecu Postat la 18 iulie 2024 84 afişări

Ion Ţiriac a adăugat la colecţie cel de-al 25-lea Ferrari. Cel mai nou exemplar poate costa peste 2 mil. euro

Ţiriac Collection a extins portofoliul cu un Ferrari 812 Competizione Aperta, care a devenit cel de-al 25-lea Ferrari din colecţie şi care este expus alături de celelalte 170 de automobile de excepţie expuse în galerie. Automobilul poate costa de la 1,5 milioane de euro, iar unele exemplare ajung şi la peste 2 mil. euro.

“Avem o jucărie nouă care e destul de rară, competitivă: 812 Competizione Aperta, un exemplar pe care l-am obţinut destul de greu. Sunt un client asiduu Ferrari şi l-am luat direct de la fabrică. Ferrari ne-a făcut un model dedicat, inscripţionat pentru Ţiriac Collection, cu placa dlui. Ferrari semnată, deci mai avem ceva să arătăm. Sunt foarte mândru că putem să îl prezentăm vizitatorilor”, a declarat Ion Ţiriac în cadrul evenimentului de prezentare oficială pentru presă.

Modelul Ferrari 812 Competizione Aperta are un motor V12 de 6,5 litri, capabil să genereze 830 de cai putere, propulsând maşina de la 0 la 100 km/h în doar 2,89 secunde.

Ţiriac Collection include din acest moment 25 de exemplare Ferrari, începând cu un Ferrari Dino 246 GT din 1972 şi până la supercarurile momentului, fiecare având o poveste şi caracteristici unice: Ferrari Testarossa, simbolul anilor '80, cunoscut pentru liniile sale iconice şi performanţele de top, Ferrari SF90 Stradale, un  supercar modern care redefineşte limitele performanţei şi inovaţiei tehnice cu un sistem hibrid avansat, Ferrari 550 Maranello, de asemenea un model reprezentativ pentru renaşterea modelelor GT ale Ferrari, combinând luxul cu performanţa sportivă, precum si legendarul Ferrari F40, lansat pentru a celebra 40 de ani de existenţă a mărcii Ferrari.

Seria exemplarelor Ferrari este completată de un model clasic 400i care a aparţinut celebrului tenismen Boris Becker, de Ferrari 458 Speciale Aperta, un alt exemplar exclusivist, ce aduce inovaţiile tehnice şi aerodinamice într-un model cabrio de înaltă performanţă şi de 599 GTO considerat unul dintre cele mai rapide şi puternice modele de serie ale Ferrari.

Ferrari F176 Monza SP2, ce are la bază conceptul inovator cunoscut sub numele de „Icona”, construit pentru a întruchipa perfect eleganţa, performanţa şi inovaţia, este un alt exemplar în serie limitată care a fost dezvăluit oficial în faţa presei de către domul Ion Ţiriac şi integrat în colecţie în septembrie 2020.

Evoluţia legendarei mărci italiene de la Ţiriac Collection este desăvârşită de un exemplar LaFerrari F150 din 2014, una dintre cele 499 de unităţi care au fost construite şi vândute exclusiv unor clienţi atent selectaţi. LaFerrari este primul model hibrid al mărcii, dezvoltând 963 de cai putere, fiind totodată una dintre piesele de rezistenţă ale întregii colecţii de automobile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ferrari,
colectie,
costuri,
ion tiriac,
model

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.