Cum îţi poţi asigura cel mai nou model de iPhone? Corina Souvannasouck, Tandem Learning: Poţi prelungi garanţia iniţială a gadgetului sau poţi opta pentru poliţe care vizează riscul de accident sau de furt

Autor: Alexandra Matei Postat la 15 octombrie 2024 13 afişări

Cum îţi poţi asigura cel mai nou model de iPhone? Corina Souvannasouck, Tandem Learning: Poţi prelungi garanţia iniţială a gadgetului sau poţi opta pentru poliţe care vizează riscul de accident sau de furt

Tocmai ţi-ai cumpărat cel mai nou model de iPhone şi te gândeşti cum să faci pentru a reuşi să îl foloseşti cât mai mult timp şi să îl păstrezi într-o stare cât mai bună?

Află că asigurările nu se limitează doar la bunăstarea persoanelor, ci şi a gadgeturilor pe care le achiziţionăm. Astfel, atunci când îţi cumperi un telefon nou poţi opta pentru o asigurare suplimentară faţă de cea cu care vine noul tău smartphone, dar şi pentru una care vizează riscul de furt sau de accident.

„Toate gadgeturile pot fi asigurate, cu amendamentul că în general aceste poliţe se pot achiziţiona atunci când cumperi gadgetul, direct de la distribuitori. Putem achiziţiona două categorii de asigurări. Una se referă la produs în sine şi constă în prelungirea garanţiei iniţiale cu care achiziţionez respectivul gadget, ceea ce înseamnă că defectele produsului sau stricăciunile nedeterminate vor fi acoperite un timp mai îndelungat vs. perioada de garanţie de 12 sau 24 de luni cu care achiziţionez acel gadget. Se pot achiziţiona, de asemenea, poliţe care vizează riscul de accident sau de furt. Însă, e important să înţelegem că nu trebuie să confundăm aceste lucruri cu neglijenţa”, a explicat Corina Souvannasouck, managing partner, Tandem Learning, în timpul celui mai recent episod al emisiunii ZF Ce faci cu banii tăi, un proiect sub umbrela FIT – Finanţe pe înţelesul tuturor, programul de educaţie al Băncii Transilvania.

În esenţă, asigurările au rolul fundamental de a ne conserva proprietatea, bunurile sau starea de sănătate pe care am avut-o înainte de a se produce un eveniment nedorit sau de a ne repune în situaţia în care eram înainte de producerea acelui eveniment. Acest principiu se aplică, bineînţeles, şi atunci când vorbim de asigurarea unui telefon sau orice alt gadget.

Asigurările pot fi împărţite în trei categorii mari, astfel: asigurările care se referă la persoane (asigurări de sănătate, de viaţă, de călătorii în străinătate), asigurările de bunuri (casă, maşină, bunuri ale societăţilor comerciale) şi asigurările de răspundere civilă (Asigurarea de Răspundere Civilă Auto - RCA).

Despre importanţa asigurărilor în viaţa oricărei persoane, dar şi despre fiecare tip de asigurare în parte a vorbit Corina Souvannasouck, managing partner, Tandem Learning, în timpul celui mai recent episod al emisiunii ZF Ce faci cu banii tăi, un proiect sub umbrela FIT – Finanţe pe înţelesul tuturor, programul de educaţie al Băncii Transilvania.

Ce faci cu banii tăi? este o emisiune ZF sub umbrela FIT – Finanţe pe înţelesul tuturor, programul de educaţie al Băncii Transilvania. BT a lansat anul trecut FIT - Finanţe pe Înţelesul Tuturor, un program naţional de educaţie financiară prin care îşi propune să construiască pentru generaţiile Alpha, Z şi Y o bază solidă în ceea ce priveşte gestionarea banilor. Astfel, în noul proiect video al Ziarului Financiar, sub umbrela FIT şi susţinut de BT, întrebări concrete şi simple din sfera educaţiei financiare vor deveni teme de discuţie care îi vor ajuta pe tineri să ia decizii financiare bine informate.

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
articol,
bt,
refuz,
bani,
copil,
parinti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.